Лидерът на АБВ Румен Петков и  председателят на младежката организация на партията Пламена Заячка проведоха среща с посланика на Египет у нас Н. Пр. Моайад Елдали

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и  председателят на младежката организация на ПП АБВ Пламена Заячка проведоха среща с посланика на Арабска република Египет в Република България Н. Пр. Моайад Елдали.  На срещата присъства и  г-н Анастас Терзобалиев, експерт на партията по Арабските страни и Близкия Изток.

В рамките на срещата бяха обсъдени перспективите и възможностите за сътрудничество в различни области, привличане на египетски студенти в България, развиване на търговско-икономическите и дипломатическите отношения, които имат над 90-годишна история. Г-н Елдали отбеляза, че през последните две години се забелязват изключително динамични отношения между двете страни, както и това, че трима министри от Арабска република Египет са посетили България през тази година.

Румен Петков отправи покана към посланика да посети Медицинския университет в град Плевен, да гостува в офиса на ПП АБВ, където да начертаят план за работа по различни линии и проекти.

Пламена Заячка представи Световното движение за мир, което се разпростира на 5 континента и информира, че приоритет на българския филиал на движението е България и Балканите без ядрено оръжие. Посланикът отбеляза, че темата за ограничаване на ядреното оръжие е изключително важна и за Арабска република Египет и изрази надежда, че можем да работим съвместно в тази насока.   

Публикувано на 03.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни