Лидерът на АБВ Румен Петков: Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България

Facebook Twitter

Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на тържествената церемония по отбелязване на 16-ата годишнина от възстановяването на Сопот като самостоятелна община. Лидерът на АБВ се включи в честванията на празника на общината. 16-ата годишнина от възстановяването на Сопот като самостоятелна община бе отбелязана с богата програма, която обхвана  целия ден.  Румен Петков уважи представянето на книгата „Преселението“, чийто автор е големият български ерудит проф. Боян Биолчев. Лидерът на АБВ се включи и в молебена за здравето и благоденствието на гражданите на Община Сопот. Богослужението за празника оглави негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. По-късно заедно с кмета на Общината Деян Дойнов, Румен Петков се присъедини към официалните слова по повод  празника пред сопотското гражданство. „Скъпи сопотчани, изминаха 16 години от подписването на Указа за възстановяване на Община Сопот от президента Георги Първанов. Години, в които Сопот утвърждаваше себе си. Години на динамично разивите, на спадове, години на възходи. Човек не може да обича Родината си, ако не обича родното си място. За това силата на местния патриотизъм в Община Сопот има особено значение. Атмосферата на Сопот е особена. Помня преди пет, шест, седем години финансовата трагедия, финансовият колапс на Община Сопот, неспособността да се издържа инфраструктурата, да се издържат образованието и здравеопаването. Знам какво стана през последните четири години. Сопот възкръсна, Сопот възроди своите традиции, Сопот върна тази атмосфера и дух, с който ние всички българи се гордеем. Вазов не е големият гражданин на Сопот, а Вазов е българинът с главно Б. Чест прави на г-н Дойнов и на ръководството на Общината това, което правят за Съба Вазова, това, което демонстрират като отношение към Българската армия с наградите, които връчват ежегодно, отношението към българската журналистика и българския дух“, каза Петков. Лидерът на АБВ визира връчването на Военната Вазова награда и журналистическата награда „Съба Вазова“. По думите му това са неща, които трябва да продължат. „За да продължат, ние всички трябва да се борим за себе си и за нашето бъдеще“, заяви Петков. Той поздрави Деян Дойнов и ръководството на Общината с празника, за усилията, себеотрицанието, което влагат всеки ден за добруването на сопотчани и на прекрасната община. „Да поздравя вас с този празник, защото духът на Сопот не може да бъде нищо друго освен големият дух на България. Честит празник, да сте живи и здрави“, обърна се към  гражданите на Сопот Румен Петков.

Сопотчани бяха смаяни от безхаберието и липсата на отношение към техния празник от страната на президентство, Министерски съвет и Народно събрание. Нито поздравителен адрес, нито отношение, нито знак.

Публикувано на 06.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни