Ивайло Калфин е водачът на листата за общински съветници на АБВ за местните избори в  София

Facebook Twitter

Ивайло Калфин е водачът на листата за общински съветници на АБВ за местните избори в  София. Решението е взето след проведена градска конференция на партийната организация на АБВ- София.  Освен това от АБВ обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на Мая Манолова с ясното съзнание, че не е най-доброто за партийния им интерес, но полезно за София.

Лидерът на АБВ Румен Петков апелира всички леви и центристки сили да подкрепят Мая Манолова. Той посочи, че София се нуждае от друга атмосфера, от друг стил на управление. Той коментира, че подкрепата за Мая Манолова е стремеж да се даде нужната на София атмосфера. "Високо ценя усилията, които полага г-жа Фандъкова. Нашата кампания не е срещу, нашата кампания е за столицата", допълни още Петков. Той посочи, че Столична община не трябва да е поделение на Министерски съвет. Той подчерта също, че АБВ винаги са работили за, а не срещу и изрази надежда жителите на столицата ще го разберат.

Румен Петков изрази убедеността си, че най-силният водач на листа ще го има ПП АБВ в лицето на Ивайло Калфин. "Основната цел, публичност, достъпност, ежедневна работа с гражданите са неща, които сега за съжаление са много встрани от дейността на съветниците и на администрацията“, посочи Петков.
Именно публичните финанси, прозрачността, средата на движение и обслужването на гражданите ще са сред моите приоритети в столицата ще бъдат приоритетите на Ивайло Калфин в надпреварата за местния вот.

От своя страна водачът на листата на ПП АБВ за членове на местния парламент в Ивайло Калфин обяви, че влиза в надпреварата много мотивиран. "Като цяло начинът, по който изглежда столицата ни не е това, в което бихме искали да живеем. Има нужда от абсолютно различен начин на управление на София. За това целия ми опит, който съм натрупал в друг вид изборни органи и опитът, който имам в България и по света, мисля, че би бил полезен, за да предложи работещи модели", допълни още Калфин.

Решенията на градската конференция на АБВ – София обобщи заместник-председателят на партията в столицата Пламена Заячка. „АБВ се явява със самостоятелна силна листа. Това са втори местни избори, в които АБВ участва. На предните бяхме четвърта сила в София. Тази година отново имаме нови хора, силни хора, мотивирани хора. Имаме намерение за силен резултат, не по-малко от предните години. АБВ работи последователно по проблемите на София, в местния парламент", заяви още Заячка. Тя припомни, че АБВ се обявява против застрояването, в подкрепа на по-добрата инфраструктура. "Вярваме, че нашите представители както и до момента ще имат все повече публичност в техните политики, откритост, повече връзка с гражданите. За всички е ясно, че тези 15 години основните проблеми на София не успяха да бъдат решени“, каза Заячка.

Сред имената в листата на АБВ – София за местния вот са Юлиян Плачков – дългогодишен директор на 128-о училище в „Младост“ „Алберт Анщайн“; Явор Цаков, член на Българския олимпийски комитет, изтъкнат журналисти; д-р Николай Цуцумански, ортопед, травматолог   неколкоратно носител на титлата лекар на годината.

Александър Йорданов, който и в момента е кмет на Чепинци,  отново ще бъде кандидат на партията.  Иван Керчев ще бъде кандидат за кмет на Красно село, а Валентин Котов отново ще бъде издигнат за кандидат-кмет на Нови Искър.

Стана ясно, че  в листата на АБВ за София 33% са гражданите до 35-годишна възраст. АБВ смята, че това е сериозна гаранция за енергия, за воля, които са нужни на столицата, за да се развива. Между 35 и 45 годишна възраст са 19 % от кандидатите ни, 27 % са кандидатите над 55-годишна възраст. 75 % от кандидатите са с висше образование. 10 % са със средно специално образование, което означава, чет ова са хора от браншовете, секторите, от реалния живот. Със средно образование са 14 %, а  19 % от кандидатите не са обвързвани партийно във времето.

Публикувано на 07.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни