АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници  и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов

Facebook Twitter

АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници  и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов. Това стана ясно на пресконференция на АБВ в Силистра.  „Ще издигнем кандидат за кмет на село Айдемир и ще участваме в тези избори с пълна листа. Листа от професионалисти - силен отбор. Тъй като знаете, че в Общинският съвет, аз съм заместник-председател и председател на Комисията по общинска собственост, бях най-големият критик на д-р Найденов. Много от решенията са претърпявали корекция, много пъти сме водили дебати, но те са били конструктивни, в полза на града.

Виждате облика на града съвсем друг, проектите, които се работят“, каза на пресконференцията местният лидер на АБВ – Силистра Иванка Ташева.

Тя подчерта, че от година  се работи Силистра да бъде туристически център, да се развива икономиката по този начин. „Мисля, че за нас д-р Найденов е един успешен кмет и ние заставаме зад неговата кандидатура и със самостоятелна листа. Не сме в коалиция с ГЕРБ, да знаете, че д-р Найденов е независим кандидат, издигнат от ГЕРБ“, допълни още Ташева.

Лидерът на АБВ Румен Петков поясни, че в национален мащаб първо следващата сряда партията ще представи  окончателната картина. „На 16-ти изтича срокът в Общинската избирателна комисия. В Областните центрове имаме 3, в които продължаваме разговори с потенциални наши партньори: Варна, Видин и Смолян. В останалите областни центрове процесът е приключил. В по-голямата част от страната днес отиваме и утре към финализиране на регистрацията на партията и на коалициите, в които ще участваме. Очертават се 10 формата коалиционни: почти навсякъде говорим за леви и ляво-центристки политически партии. В Близо 200 общини в страната издигаме кандидати за кметове и листи за общински съветници. Казвам го с чувство на голяма благодарност към нашия актив, защото свършиха огромна по обем работа. Много тихо, много деликатно, много мъжки. Това да вземеш решение за участие сега в това трио, което заплашва да смачка всичко, което не е в тяхната координатна система, имам предвид ГЕРБ, БСП и ДПС, за нас е важно, че хората ни имат  морала, достойнството и куража да участваме в тези избори и то с много сериозно професионално представителство и ангажимент, който пък от друга страна ни кара да сме сигурни, че сме носители на голям експертен, човешки и професионален потенциал. Румен Петков бе гост в Община Силистра по случай празника на града. „Да честитя в аванс празника на Силистра“, добави още той.

Публикувано на 13.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни