АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници  и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов

Facebook Twitter

АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници  и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов. Това стана ясно на пресконференция на АБВ в Силистра.  „Ще издигнем кандидат за кмет на село Айдемир и ще участваме в тези избори с пълна листа. Листа от професионалисти - силен отбор. Тъй като знаете, че в Общинският съвет, аз съм заместник-председател и председател на Комисията по общинска собственост, бях най-големият критик на д-р Найденов. Много от решенията са претърпявали корекция, много пъти сме водили дебати, но те са били конструктивни, в полза на града.

Виждате облика на града съвсем друг, проектите, които се работят“, каза на пресконференцията местният лидер на АБВ – Силистра Иванка Ташева.

Тя подчерта, че от година  се работи Силистра да бъде туристически център, да се развива икономиката по този начин. „Мисля, че за нас д-р Найденов е един успешен кмет и ние заставаме зад неговата кандидатура и със самостоятелна листа. Не сме в коалиция с ГЕРБ, да знаете, че д-р Найденов е независим кандидат, издигнат от ГЕРБ“, допълни още Ташева.

Лидерът на АБВ Румен Петков поясни, че в национален мащаб първо следващата сряда партията ще представи  окончателната картина. „На 16-ти изтича срокът в Общинската избирателна комисия. В Областните центрове имаме 3, в които продължаваме разговори с потенциални наши партньори: Варна, Видин и Смолян. В останалите областни центрове процесът е приключил. В по-голямата част от страната днес отиваме и утре към финализиране на регистрацията на партията и на коалициите, в които ще участваме. Очертават се 10 формата коалиционни: почти навсякъде говорим за леви и ляво-центристки политически партии. В Близо 200 общини в страната издигаме кандидати за кметове и листи за общински съветници. Казвам го с чувство на голяма благодарност към нашия актив, защото свършиха огромна по обем работа. Много тихо, много деликатно, много мъжки. Това да вземеш решение за участие сега в това трио, което заплашва да смачка всичко, което не е в тяхната координатна система, имам предвид ГЕРБ, БСП и ДПС, за нас е важно, че хората ни имат  морала, достойнството и куража да участваме в тези избори и то с много сериозно професионално представителство и ангажимент, който пък от друга страна ни кара да сме сигурни, че сме носители на голям експертен, човешки и професионален потенциал. Румен Петков бе гост в Община Силистра по случай празника на града. „Да честитя в аванс празника на Силистра“, добави още той.

Публикувано на 13.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни