АБВ със силна листа за местния вот в Търговище и Попово

Facebook Twitter

АБВ със силна листа за местния вот в Търговище и Попово. Това каза областният председател на АБВ за област Търговище Йорданка Георгиева по време на пресконференция. Партията подкрепя Рая Матева за кмет на Търговище и Людмил Веселинов за кмет на Попово. „За АБВ това са втори избори за местно самоуправление. В последните четири години имахме своето присъствие в областта с трима общински съветници в Попово и двама в Търговище“, каза Георгиева. Тя отчете, че в Попово общинските съветници е работил в консенсус и подкрепа към линията на управление в общината, давайки своята добавена стойност към нейното развитие. „Общинските ни съветници в Търговище Ивайло Първанови Светослав Иванов бяха с изключително адекватно поведение в опозиция в отиващия си мандат. Това ни дава самочувствие за реализация на хора, които от първия ден повярваха в идеите на АБВ и ги отстояваха докрай“, посочи още Георгиева.

„Относно това, което ни предстои и готовността на АБВ за участие в изборите в областта и по-конкретно за общините Попово и Търговище: в Община Попово АБВ ще участва със самостоятелна, силна и пълна листа с 29 кандидати за общински съветници. Средната възраст на листата е 35 години, което е сериозна гаранция за енергията и волята, които безспорно са нужни за развитието на една община. Водач на листата е Христо Белчев. 42- годишен магистър по политология, който има впечатляващия 17-годишен опит в общинска администрация на различни длъжности. Доказан професионалист, осъществил с енергията си поредица от събития за популяризиране на Община Попово, с цел привличане на инвеститори и икономическото й развитие и който влиза в надпреварата изключително мотивиран с широк набор от идеи в тази посока. В избора за кмет на Община ние от АБВ категорично изразяваме своята подкрепа към заявената кандидатура на д-р Людмил Веселинов за следващ пореден осми негов мандат“, изтъкна Георгиева.
Областният лидер на АБВ – Търговище заяви, че основният приоритет в предизборната платформа  на партията е чрез местните политики да се създаде среда за живот, която да привлича младите хора да останат и да се развиват в родното си място, което напълно съвпада с последователната и градивна линия на управление на Община Попово в последните няколко мандата. „Чувството за отговорност, реализъм и професионален подход при определяне на приоритетите за развитие на общината, ни дава твърдата вяра, че в Попово трябва да продължим заедно. Относно готовността ни за Община Търговище, вече не е новина коалиционното споразумение, което подписахме с БСП за съвместно участие. Факт е и регистрацията на коалицията в ОИК. Когато тръгнахме по този път бяхме с ясното съзнание, че не е най-доброто за тесния ни партиен интерес, но пък е полезно за Търговище, защото в АБВ винаги сме се стремели да обединяваме, а не да разделяме“, подчерта тя.

Йорданка Георгиева благодари на д-р Стефанов и д-р Мирев , с които е протекъл преговорният процес. Георгиева го определи като нелек и отчете, че е продължил близо месец. „Премина под знака на равнопоставеността, справедливостта и добрия диалог и аз имам своята вътрешна удовлетвореност за добре свършена работа, както и убеденост за успех и добри резултати“, допълни още Георгиева.  

От своя страна лидерът на АБВ Румен Петков изрази задоволството си от работата на двамата съветници на партията в Търговище и тримата в Попово. "С общи усилия с БСП намерихме много силно решение, което дава за региона като цяло увереност в силна алтернатива за развитие и способност да се сформира друга атмосфера за правене на политика. Подкрепяме кандидатурата на Рая Матева.  Тя е човек с изключителен опит в администрацията, с голям авторитет, човек, който е показал способност да работи по проекти, много висока правна култура", допълни още Петков. "Издигнали сме кандидатурата, която има подкрепата и на БСП - д-р Людмил Веселинов за кмет на Попопово, един безспорен авторитет. Един от лидерите на кметското съсловие в страната.  Той е от хората, които са показали какво означава любов към родния край и защо родният край го произнасяме в единствено число. Той е имал възможност да се реализира като народен представител и като министър, но винаги е предпочитал да служи на жителите на община Попово. Това го прави един желан за тях кмет", изтъкна още Петков. 

 

 

 

 

 

Публикувано на 17.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни