АБВ иска да бъде променен моделът на управление на София

Facebook Twitter

„Понеже ме питаха кое подкрепяте и кое не подкрепяте. Ще изчакаме да си представят програмите, защото никой от тях не е представил програма за управление на София. Казахме ви мотивите, че подкрепяме г-жа Манолова. АБВ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за управление на София, за да бъде променен настоящият модел на управление“, каза водачът на листата на АБВ за София Ивайло Калфин на пресконференция. Той обясни, че това не означава, че ще й предоставят "празен чек", тъй като е подписала споразумение с десните партии. "Надали ще срещне нашата подкрепа по всички въпроси в Общинския съвет", коментира водачът на листата на АБВ за предстоящите местни избори Ивайло Калфин. Той посочи, че листата ще бъде пълна със 61 кандидати. Тогава се очаква да бъде представена и програмата. Калфин представи два основни акцента си поставя АБВ за предстоящите местни избори. Първият акцент е свързан с начина на живот и въздуха, който столичани дишат. Вторият акцент е насочен както към администацията, така и в административното обслужване на Столична община. Според Калфин в администрацията има огромна черна дупка, в която никой не знае как се движат нещата и кога приключва една преписка.

Заместник-председателят на партията Владимир Маринов поясни, че коалициите по места са в център ляво, преобладаващо с БСП. „Такива примери са Русе и Търговище от областните центрове. Регистрациите на партията без значение в какъв формат, вече са факт. В момента тече и върви процес по подреждане на листи и уточняване на разговори и от последни детайли към регистрацията на нашите кандидати“, допълни Маринов. Той обърна внимание, че през предстоящата кампания АБВ влиза в изборите със самочувствие. „Благодарим на структурите си, че подходиха изключително отговорни“, допълни още заместник-председателят на АБВ.

Той подчерта, че АБВ влиза със самочувстие в изборите.

Новоизбраният лидер на АБВ – Младежи за София Петър Бозов представи статистика за листата на партията.  17 души от листата на АБВ са в младежка възраст, 12 са с висше образование. Средната възраст на кандидатите е 35 години.

Публикувано на 18.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни