Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева влиза в битката за Пловдив с амбиция за промяна

Facebook Twitter

Политическа партия АБВ влиза самостоятелно в битката за кмет на община Пловдив.  Изборът е Любомира Ганчева, която  в момента е заместник-председател  в  националното ръкововодство на партията.  Кандидатурата и беше преставена от нейния колега и областен координатор на АБВ Владимир Маринов. По думите му Пловдив заслужава да получи кмет, който е поставен високо в йерархията на една политическа сила.

„Любомира е изключителен човек, доказала своята ангажираност към града. Тя е единственият различен кандидат за кмет на Пловдив. Ако направим един анализ на това, което ни се предлага  днес има ли нов и различен кандидат”, попита риторично Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията. 

Младата жена е родом от Пловдив, завършила е Английската  гимназия и има висше образование по макроикономика.

„За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата е на шесто място по доходи в страната, изпеварен от градове като Габрово, Стара Загора и Варна”, коментира кандидатът за кмет от ПП АБВ Любомира Ганчева. Тя подкрепи думите си с конкретни данни.

Ганчева поясни, че средната брутна заплата в града  е 1069 лева, което означава, че една чиста заплата е не повече от 880 лева. „От тези две цифри всеки може да си направи извод колко добре живеят хората във втория по големина град в България”.

Според нея градът е застинал в периода  от началото на 21 век. ”Цинично е хората, които управляват от 15 години, пак да поставят като приоритет същите проблеми,  които не са могли да решат  за това време. В Пловдив няма битка на идеи, а битка на хотелиери. Няма сблъсък на политики, а на интереси, а това обезверява хората и те не отиват да гласуват”.  Затова една от целите на ПП АБВ в битката за Пловдив е да вдъхнат надежда и да накарат хората да отидат до урните на 27 октомври.

„Когато отказваме да упражним правото си на вот не наказваме статуквото. Наказанието е да се избере промяната. Пловдив заслужава промяна, а аз мога да бъда лице на тази промяна”.

Кандидатът за кмет на ПП АБВ очерта и първите три основни проблема на града, с които има амбицията да се справи. Тя е категорична, че  Пловдив е единственият голям град със съсипан градски транспорт, в който няма общинско предприятие. „ В Пловдив трябва да има обществен транспорт, който да е безплатен за ученици, студенти и пенсионери”. Хаосът в строителството и презаострояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха са другите теми, които трябва да реши спешно новия кмет на града.

Лидерът на АБВ Румен Петков бе в Пловдив, за да подкрепи лично Ганчева.

Той определи като смело решението Любомира Ганчева да влезе в битката. „Искам да кажа на пловдивчани да излязат и да гласуват. Политическата атмосфера в Пловдив е отровена. Няма реален сблъсък на политики и идеи. Включително бюджетите на общинският съвет се гласуват с впечатляващо мнозинство.На тази отровена атмосфера нашият кандидат за кмет и общинските съветници ще сложат край. Затова предизвикателствтото е голямо, но шансът за Пловдив също. Пловдив трябва да каже стоп на отровената политическа атмосфера, стоп на зависимостите, трябва да избере с гражданите си, със съвест и достойнство бъдещето си“, каза още той.

Публикувано на 19.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино




© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни