Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева влиза в битката за Пловдив с амбиция за промяна

Facebook Twitter

Политическа партия АБВ влиза самостоятелно в битката за кмет на община Пловдив.  Изборът е Любомира Ганчева, която  в момента е заместник-председател  в  националното ръкововодство на партията.  Кандидатурата и беше преставена от нейния колега и областен координатор на АБВ Владимир Маринов. По думите му Пловдив заслужава да получи кмет, който е поставен високо в йерархията на една политическа сила.

„Любомира е изключителен човек, доказала своята ангажираност към града. Тя е единственият различен кандидат за кмет на Пловдив. Ако направим един анализ на това, което ни се предлага  днес има ли нов и различен кандидат”, попита риторично Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията. 

Младата жена е родом от Пловдив, завършила е Английската  гимназия и има висше образование по макроикономика.

„За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата е на шесто място по доходи в страната, изпеварен от градове като Габрово, Стара Загора и Варна”, коментира кандидатът за кмет от ПП АБВ Любомира Ганчева. Тя подкрепи думите си с конкретни данни.

Ганчева поясни, че средната брутна заплата в града  е 1069 лева, което означава, че една чиста заплата е не повече от 880 лева. „От тези две цифри всеки може да си направи извод колко добре живеят хората във втория по големина град в България”.

Според нея градът е застинал в периода  от началото на 21 век. ”Цинично е хората, които управляват от 15 години, пак да поставят като приоритет същите проблеми,  които не са могли да решат  за това време. В Пловдив няма битка на идеи, а битка на хотелиери. Няма сблъсък на политики, а на интереси, а това обезверява хората и те не отиват да гласуват”.  Затова една от целите на ПП АБВ в битката за Пловдив е да вдъхнат надежда и да накарат хората да отидат до урните на 27 октомври.

„Когато отказваме да упражним правото си на вот не наказваме статуквото. Наказанието е да се избере промяната. Пловдив заслужава промяна, а аз мога да бъда лице на тази промяна”.

Кандидатът за кмет на ПП АБВ очерта и първите три основни проблема на града, с които има амбицията да се справи. Тя е категорична, че  Пловдив е единственият голям град със съсипан градски транспорт, в който няма общинско предприятие. „ В Пловдив трябва да има обществен транспорт, който да е безплатен за ученици, студенти и пенсионери”. Хаосът в строителството и презаострояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха са другите теми, които трябва да реши спешно новия кмет на града.

Лидерът на АБВ Румен Петков бе в Пловдив, за да подкрепи лично Ганчева.

Той определи като смело решението Любомира Ганчева да влезе в битката. „Искам да кажа на пловдивчани да излязат и да гласуват. Политическата атмосфера в Пловдив е отровена. Няма реален сблъсък на политики и идеи. Включително бюджетите на общинският съвет се гласуват с впечатляващо мнозинство.На тази отровена атмосфера нашият кандидат за кмет и общинските съветници ще сложат край. Затова предизвикателствтото е голямо, но шансът за Пловдив също. Пловдив трябва да каже стоп на отровената политическа атмосфера, стоп на зависимостите, трябва да избере с гражданите си, със съвест и достойнство бъдещето си“, каза още той.

Публикувано на 19.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино




© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни