Владимир Маринов: БСП в много общини в Пловдив работят за ГЕРБ

Facebook Twitter

В немалко общини в Пловдивска област БСП работи за най-големия си опонент –ГЕРБ. Думите са на Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и координатор на областно ниво на партията. Изводите са след месец и половина преговори и разговори с левицата. „Това го правят откровено, явно и даже без да се замислят. Такава е истината, за съжаление ми се случи пред  очите, което преля чашата. Ние няма как да бъдем съучастници в авантьорите на този или онзи без значение защо и как.”

Владимир Маринов се върна назад по време на изборите през 2015 и 2011 година. „Считате ли, че кметовете и изборите в Пловдив тогава не са получили подкрепата на БСП.” Той изрази лично мнение, че именно двата мандата на Иван Тотев са били спечелени с помощта на левицата.

Той коментира и предизбирната ситуация в Пловдив. Тази предизборна ситуация беше предизвестена от нежеланието на  доаена на БСП в Пловдв другаря Гергов да седнем очи в очи , за да разговаряме. След като на десет , десет пъти отсъства от града и няма възможност да се срещнем , аз не виждам с кого трябва да разговарям”.

По думите на Маринов, там където има ясно разбиране за възможността двете леви формации да работят заедно и няма тесни политически интереси, резултатите на изборите ще бъдат категорични в полза на БСП и ПП АБВ. Пример за това са общините Родопи и Перущица, където се е постигнал изключително добър коалиционен формат.

„Излишно е да обяснявам какво ми е коствало в личен план да отстъпя това, което съм постигнал в политиката за последните седем години  в Родопи и  и да преглътна обидите, които получих от БСП. Но в името на това да отстраним ГЕРБ от власт аз приех да не съм кандидат за кмет,  приех всички условия на БСП само да бъдем заедно,за да успеем да махнем това ужасяващо  управление в общината.”

Маринов изрази съжаление, че никъде в страната по време на  целия преговорен процес не е  имало подобно поведение от страна на БСП. Той каза, че в 32 общини двете леви партии са успели да постигнат консенсус за общо участие във вота на 27 октомври.

 

 

Публикувано на 19.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока

АБВ България

Румен Петков: Изгонването на руските дипломати е стремеж на премиера Бойко Борисов в така наречената антируска вълна да каже, че громи русизма


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни