Камелия Стаматова: ТЕЦ-2 е заплашена от безпрецедентно унищожение

Facebook Twitter

Държавната топлоцентрала ТЕЦ „Марица-изток 2“ е поставена в условия на неконкурентност спрямо ТЕЦ-1 и ТЕЦ-3, а липсата на алтернатива за въгледобива в района ще доведе до безпрецедентно унищожаване на целия отрасъл. Това каза пред журналисти кандидатът за кмет на Стара Загора от партия АБВ д-р Камелия Стаматова. Тя предупреди, че процесът на затваряне на централите ще рефлектира пагубно върху социалния живот в общините Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол, които ще се обезлюдят след закриването на хиляди работни места.

Камелия Стаматова ще инициира създаването на Асоциация на кметствата, върху чиято територия живеят работещи в комплекса „Марица-изток“. „Бъдещият кмет на Стара Загора е длъжен да работи с останалите кметове запазване на този комплекс“ – посочи Стаматова . „Ние от АБВ категорично ще работим за запазване на живота на нашите въглищни централи и ще продължим да настояваме за преразглеждане на договорите с американските централи, които реално ползват държавна помощ за заплащането на вредните си емисии на гърба на държавната ТЕЦ-2. Ние отдавна сме поели ангажимента за подкрепа на българската енергетика и ще продължим да го следваме, защото касае стотици хиляди хора и техните работни места и доходи. Всяка негативна стъпка и ограничения на нормалната работа на комплекса ще води след себе си до икономическа дестабилизация. От този процес ще бъде засегната цяла Южна България, който ще я превърне в изоставащ регион, по подобие на Северозапада.”

Тъжна е радостта на управляващите за подписването на договора с „Турски поток“, защото така фактически Турция отне транзитните такси, които ние трябваше да получаваме, ако бяхме директен ретранслатор на руска газ за Европа, посочи председателят на АБВ Румен Петков. Въпреки всичко приветстваме старта на „Турски поток“, защото иначе щяхме да бъдем напълно заобиколени, смятат от АБВ.

Водачът на листата с кандидати за общински съветници на АБВ в Стара Загора – проф. д-р Михни Люцканов обяви, че регистрацията ще бъде направена в посочения срок до 24 септември. Листата ни ще бъде къса, но силна, подчерта той.

 

Публикувано на 21.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни