Румен Петков: Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като вулгарно и цинично решението на съда за Джок Полфрийман и изрази мнение, че съдия Калпакчиев трябва да се оттегли. В предаването „Плюс минус. Коментарът след новините“ по Нова телевизия председателят на ПП АБВ коментира решението на Софийски Апелативен съд да освободи предсрочно австралиеца Джок Полфрийман осъден за убийството на студента Андрей Монов.

Според Петков ВСС трябва да разгледа действията и на тримата съдии, взели това решение. „Не може някой, който е откраднал две кокошки, да си лежи цялата присъда, а този изверг, съден за убийство и опит за убийство, да излиза предсрочно“.

"За мен БХК поставя на едно ниво съдия Калин Калпакчиев и Полфрийман, защото и двамата са били "Човек на година" в тяхната класация. В решението на съда говорим за цинизъм и липса на морал. Този човек е осъден за убийство и опит за убийство. Осъден е и да плати кръвнина, което все още не е направил. Не искам да спекулирам със скръбта на семейство Монови. Аз познавам бащата и той е един много чист човек. Държавата трябва да направи нещо. Не знам как, но ВСС трябва да остави тези трима съдии да изкарват хляба на свободна практика“.

Петков е категоричен, че случващото се в съдебната система не бива да бъде политизирано.

„Не искам АБВ да се намесва в политизирането на ставащото в съдебната сфера. Ние не искаме да ставаме част от сблъсъка в и против съдебната система. Трябва да се борим за връщане в доверието на държавността. Решението на тези съдии ерозира това доверие“.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК

Публикувано на 24.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни