Любомира Ганчева: Предлагаме пакет от шест социални мерки към бюджета за догодина

Facebook Twitter

АБВ предлага пакет от шест социални мерки към бюджета за догодина. Сред тях са въвеждането на необлагаем минимум за всички работещи лица, равен на размера на минималната работна заплата, осигуряване на безплатни детски ясли и градини, като и диференциран, по-нисък данък за някои от стоките от първа необходимост, като медикаменти, вода, бебешки храни, книги и учебници. Това заяви по време на пресконференция зам.-председателят на политическата сила Любомира Ганчева. По думите й, въпреки че България е част от ЕС повече от десет години, страната ни все още продължава да бъде на първо място сред държавите в обединена Европа  по дял от населението, което живее в тежки материални лишения.

Ганчева посочи, че от партията предлагат още и във финансовия план на държавата за догодина да залегне и осигуряването на безплатни медикаменти за деца до седемгодишна възраст,  преизчисление на пенсиите,  както и плавно увеличение на максималния осигурителен праг.

Предложенията на АБВ за бюджет 2020 ще бъдат изпратени на финансовия министър Владислав Горанов, както и до председателя на Народното събрание.

Публикувано на 25.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни