Румен Петков: Листа за общински съветници в Перник може да води битка за бъдещето на общината

Facebook Twitter

Навлизаме в избори искам да поздравя всички колеги от Перник с решението да участват със самостоятелна листа за общински съветници и кметове на райони. Това заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков в Перник по време на представянето на кандидатите на партията за местния вот.

„Силно и отговорно решение. Горди сме с листата, защото тази листа може да води битка за бъдещето на Перник. Стремежът е да гарантираме чиста околна среда, възможност да гарантираме образованието, в това число, висшето образование, както и здравеопазването. Абсолютната подкрепа за действията на нашата група за безплатни ясли и детски градини.

Петков припомни, че идеята на АБВ за безплатни ясли и градини вече е изпълнена в две общини - Стрелча и Раднево.

„В Стрелча нашият кмет го направи и това не повлия върху бюджета. В община Раднево зам.-кметът на АБВ, който отговаря за образованието, го реализира. Тази стъпка е добра. Аз съм  свидетел през тези четири години как се увеличи, малко, но се увеличи, раждаемостта в Стрелча. Подкрепяме тази идея. Вторият въпрос е, че ние ще настояване за ежедневен контрол за чистота на въздуха в Перник. Много ясен ангажимент на институциите. Нашата група ще се бори за чист въздух в Перник. Има МОСВ, има РИОСВ, има кмет има зам.-кмет по съответния ресор и този въпрос не подлежи на заобикаляне. Обръщам се към перничани да подкрепят нашата листа, защото тези две неща ни отличават от качествено от другите качества“, подчерта Румен Петков.

Публикувано на 28.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни