АБВ-София представи кандидатите си от състава на листата за общински съветници в предстоящия вот

Facebook Twitter

ПП АБВ в София влиза в изборите с конкретни идеи и ясни представи какво трябва да се случи в града. Това заяви водачът на софийската листа на партията за местните избори Ивайло Калфин, след официалното откриване на предизборната кампания на партията в столицата.

„В София има проблеми, които много ни отличават от хубавите европейски градове. Начинът, по който се управлява столицата, е проблемът. Важно е да се обърне внимание на общинската собственост. Имаме процес на намаляване на общинската собственост. Имаме коренни различия с начина, по който се управляват големи западни градове. Кампанията ни е свързана с положителни идеи, промени, опит, който можем да дадем и с много конкретни предложения. В София бюджетът е милиарден. Не казваме, че няма ефект, но средствата не се изразходват достатъчно прозрачно и ефективно“.

Сред предложенията на ПП АБВ ще бъде създаването на Комисия за бюджетен контрол, която цяла година да се занимава с начина, по който се използва общинския бюджет.

„В Европейската комисия, където също съм бил, всеки публичен разход се разнищва внимателно. Искаме да имаме електронна община, но и да имаме административен омбудсман в София, за да може гражданите, които са затънали в общински процедури, да има на кого да се обадят и той да има влияние и да дава прозрачност върху забавените процедури. Предлагаме да има Съвет за борба с корупцията към столичния кмет, в който да участват синдикати, работодатели, гражданско общество и представители на НПО“.

Калфин постави акцент върху високата степен на компетентност на кандидатите на АБВ в софийската им листа.

„Имам удоволствието да водя листа с компетентни, кадърни, знаещи и грамотни хора. Средната възраст на листата е 39 години. В нея, въпреки че това е една от най-младите листи, които кандидатства за Столична община, ще видите много опит. 17 души са под 35 годишни. Имаме кандидати за районни кметове, за селски кметове. Имаме силен екип, с който започваме кампанията за местни органи на властта в столичния град“.

Калфин обясни личните си мотиви да бъде водач на софийската листа на ПП АБВ:

„Много познати ме питаха защо попадам в такава листа, бил съм член и на европейския, и на българския парламент. Не мисля, че има йерархия между различни изборни органи. Общината, в която живеем, това е ежедневната ни среда. Разбирам кампанията като възможност да дадем опит, знания и идеи, за да се живее в София по-добре. Не да водим битки или да слагаме някой в ъгъла“.

Присъствието на АБВ в Столичния общински съвет би помогнало за решаването на проблемите на столицата по елегантен и балансиран начин. Това каза кандидатът за общински съветник на АБВ в София Явор Цаков.

„Причината да се включа е много ясна и очевидна. АБВ е една формация, която има амбицията, възможността и потенциала да направи нещо повече в общинската листа, когато завършат изборите и една голяма група от АБВ влезе в бъдещия Общински съвет. Този потенциал се дължи както на сивото вещество и опита в тази формация, както и на голямото количество млади и амбициозни, интелигентни хора, които сега тръгват напред с единствената цел да направят нещо по-добро за столицата. Смятам, че думите, които сложихме като девиз, като мото: „Чисто и честно“ отговарят на нашето желание да започнем начисто, ако е възможно, по някои въпроси в общината. Да подходим към тях честно и реалистично. Трябва повече чувствителност към желанията, намеренията и най-важно бита на хората, които очакват от нас да направим нещо повече – това е смисълът от моето присъствие в листата“, добави още Явор Цаков.

Усещам включването си в софийската листа на АБВ като морален дълг да се направи нещо в София, каза кандидатът за общински съветник на АБВ д-р Николай Цуцумански.

„25 години се занимавам само с медицина. Причината ми да вляза в тази листа е чисто морална. Много „доброжелатели“ се опитаха да ми кажат да си гледам работата и да не се занимавам с щуротии“, добави още той.

Той не отрече, че в София е свършена работа в посока подобряване на живота в града, но припомни думите на негов професор, който е казвал, че преди да влезеш да оперираш, трябва да знаеш какво правиш, с кого ще го направиш и за колко време ще го направиш. По този начин той обвърза медицината с безкрайните ремонти в София.

„Никога не виждаме края на ремонтите. Инфраструктурата на града е ужасяваща“, добави още той.

Д-р Цуцумански логично обърна внимание и на здравеопазването. „Общинското здравеопазване, настоящият кмет се опитва да го оправи, правят се някакви ремонти, но на база на цяла София за последните 30 години, както едно време се казваха – поликлиники, а сега имат дългото име Диагностично-консултативни центрове, не е построен един, който да е мащабен. Старите ДКЦ не се поддържат, както трябва. И по този начин се създава абсолютен дискомфорт на софиянци, независимо от възрастта - млади, деца или пенсионери“. Д-р Цуцумански даде пример и с проблема с общинските болници. „Не се обръща внимание на профилактиката за децата, които са бъдещето“.

Като друг проблем на столицата д-р Цуцумански посочи недостатъчните зелени зони, твърде малко детски площадки, където децата да се развиват. „За тях е основно да имат шанс за движение в този претрупан град с безразборно строителство“, каза още той.

Докторът обърна внимание на липсата на канализация в някои квартали в столицата и посочи, че това е пряко обвързано с хигиената: „В София има твърде много места, гета, но както гетата, така и квартали от богати хора, където няма канализация. Хигиената като наука в медицината се създава точно от това нещо. Това е основата за едни инфекции. Няма профилактика в квартали, в които 80% от населението не е здравноосигурено. Това нарушава общественото здраве. Трябва да се направят твърде много неща, за да бъдем европейски град – не само плочките, но трябва всичко да се прави с поглед към хората“, обърна внимание д-р Цуцумански.

Софийската ни листа може да промени атмосферата в града и да даде друго усещане на столичани за начина на управление. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков и изрази личното си задоволство от състава на листата на партията.

„Това е листата, която не само може да смени атмосферата, технологията и начина на вземане на решения, а да направи столичани част от вземането им. Когато представихме г-н Калфин като водач на листата, той каза нещо много важно за столицата, което важи и за всяка една община, но за столицата на първо място - нашите съветници ще покажат на столичани, че общината принадлежи на гражданите, а не обратното. Те ще покажат, че столичани са незаобиколим елемент от вземането на решенията. Нашите съветници, кметовете ни на райони и на населените места са част от живота на столицата. И това прави всички ни горди и преди всичко отговорни. Сигурен съм в нашия успех, защото нашият успех с номер 14 е успех за столицата. Нашият успех с номер 14 е успех за начина на живот в София. За нашите съветници това е най-важното. Всеки от тях е доказал себе си в професията си и бранша, в който работи. Имаме достатъчно силна експертиза в различните сектори. Това, което ни отличава от другите е, че нашите хора искат да работят за столичани и за столицата. Не да са един от тези 61, които се крият на „Московска“, а да са много от тези 61, които всеки ден са в столицата“.

 

 

 

 

Публикувано на 29.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни