Коалицията АБВ и “Ние, гражданите” откри официално предизборната си кампания в Димитровград

Facebook Twitter

Коалицията АБВ и “Ние, гражданите” откри официално предизборната си кампания в Димитровград. За да покажат подкрепата си към кандидата на коалицията за кмет на общината Иван Евлогиев, в драматичния театър “Апостол Карамитев” се стекоха  граждани и симпатизанти. В подкрепа на кандидата за кмет на АБВ и “Ние, гражданите” присъстваха и Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. За да засвидетелства подкрепата си за кандидатът за кмет на Димитровград присъства и председателят на АБВ Румен Петков. Той се обърна към хората с две послания – да излязат и да гласуват на 27 октомври и да гласуват за себе си. На тези избори димитровградчани трябва да кажат много ясно, че искат общината да принадлежи на жителите, а не жителите да принадлежат на нея. Това означава смелост, здрав гръбнак и лице, подчерта Петков.

Председателят на ПП АБВ изтъкна, че се прекланя пред кандидата за кмет Иван Евлогиев и пред предложените за общински съветници, защото този избор ще е много труден.

„Защото да се изправиш срещу тази власт, която предлагат ГЕРБ и БСП е наистина смелост. Обръщам се към всички ляво мислещи и социално мислещи хода да направят своя избор в лицето на Иван Евлогиев.  Имам честта и удоволствието да познавам Иван Евлогиев. Той иска бъдеще за нас, за България и то тук, в родината. Ние сме народът, който преди 12 века е казал, че Родина се пише с главна буква, народът, който пръв е казал, че Роден край е в единствено число“, каза Румен Петков.

Петков подари на Евлогиев една баскетболна топка, като му предаде поздрави от цялото баскетболно поколение и му пожела да възвърне спортната слава на града, който е бил един от стълбовете на спорта – на футбола и баскетбола. „Дано да възродим този спорт, защото една нация, която няма спортен дух и стремеж за победа, не е нищо“, каза на края Румен Петков.

„Човек, който нищо не иска за себе си е непобедим. Димитровград е в криза. По време на криза идва великото време на гражданите на обединението, без цвят и партийни пристрастия“, заяви пред съгражданите си Иван Евлогиев.

„Върнах се в моят град, за да се опитам да дам една визия за неговото бъдеще. Това е една кауза, за която си струва човек да даде всичко, което е натрупал като опит и знания, през възходи и поражения, през сложното време на нашето поколение“, каза Евлогиев. Той каза, че винаги е търсил националното и наднационалното измерение на нещата, които прави. Надявам се, че повечето го знаят, над 1000 човека пряко или косвено са работили с мен, а други са го почувствали от личните ни контакти. Животът ме е сблъсквал с всякакви ситуации-получавал съм много и съм губил много. Вярно е, че няма по-голямо от хляба, но е и вярно, че няма по-унизително да трепериш всеки ден и да зависиш от чиновника на властта, започнал да се смята за всесилен“, каза още Евлогиев и благодари на лидера на АБВ Румен Петков и на Светозар Съев, които са повярвали във силата на гражданското общество и са подкрепили създаването на Димитровградската коалиция „Ние гражданите“, която се превръща в основната алтернатива на управляващите. С бюлетина 68 димитровградчани могат да подкрепят кандидата за кмет Иван Евлогиев.

 

 

Публикувано на 30.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни