Коалицията АБВ и “Ние, гражданите” откри официално предизборната си кампания в Димитровград

Facebook Twitter

Коалицията АБВ и “Ние, гражданите” откри официално предизборната си кампания в Димитровград. За да покажат подкрепата си към кандидата на коалицията за кмет на общината Иван Евлогиев, в драматичния театър “Апостол Карамитев” се стекоха  граждани и симпатизанти. В подкрепа на кандидата за кмет на АБВ и “Ние, гражданите” присъстваха и Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. За да засвидетелства подкрепата си за кандидатът за кмет на Димитровград присъства и председателят на АБВ Румен Петков. Той се обърна към хората с две послания – да излязат и да гласуват на 27 октомври и да гласуват за себе си. На тези избори димитровградчани трябва да кажат много ясно, че искат общината да принадлежи на жителите, а не жителите да принадлежат на нея. Това означава смелост, здрав гръбнак и лице, подчерта Петков.

Председателят на ПП АБВ изтъкна, че се прекланя пред кандидата за кмет Иван Евлогиев и пред предложените за общински съветници, защото този избор ще е много труден.

„Защото да се изправиш срещу тази власт, която предлагат ГЕРБ и БСП е наистина смелост. Обръщам се към всички ляво мислещи и социално мислещи хода да направят своя избор в лицето на Иван Евлогиев.  Имам честта и удоволствието да познавам Иван Евлогиев. Той иска бъдеще за нас, за България и то тук, в родината. Ние сме народът, който преди 12 века е казал, че Родина се пише с главна буква, народът, който пръв е казал, че Роден край е в единствено число“, каза Румен Петков.

Петков подари на Евлогиев една баскетболна топка, като му предаде поздрави от цялото баскетболно поколение и му пожела да възвърне спортната слава на града, който е бил един от стълбовете на спорта – на футбола и баскетбола. „Дано да възродим този спорт, защото една нация, която няма спортен дух и стремеж за победа, не е нищо“, каза на края Румен Петков.

„Човек, който нищо не иска за себе си е непобедим. Димитровград е в криза. По време на криза идва великото време на гражданите на обединението, без цвят и партийни пристрастия“, заяви пред съгражданите си Иван Евлогиев.

„Върнах се в моят град, за да се опитам да дам една визия за неговото бъдеще. Това е една кауза, за която си струва човек да даде всичко, което е натрупал като опит и знания, през възходи и поражения, през сложното време на нашето поколение“, каза Евлогиев. Той каза, че винаги е търсил националното и наднационалното измерение на нещата, които прави. Надявам се, че повечето го знаят, над 1000 човека пряко или косвено са работили с мен, а други са го почувствали от личните ни контакти. Животът ме е сблъсквал с всякакви ситуации-получавал съм много и съм губил много. Вярно е, че няма по-голямо от хляба, но е и вярно, че няма по-унизително да трепериш всеки ден и да зависиш от чиновника на властта, започнал да се смята за всесилен“, каза още Евлогиев и благодари на лидера на АБВ Румен Петков и на Светозар Съев, които са повярвали във силата на гражданското общество и са подкрепили създаването на Димитровградската коалиция „Ние гражданите“, която се превръща в основната алтернатива на управляващите. С бюлетина 68 димитровградчани могат да подкрепят кандидата за кмет Иван Евлогиев.

 

 

Публикувано на 30.09.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни