Представители на арабските организации в София заявиха категоричната си подкрепа за листите на ПП АБВ за предстоящия местен вот в столицата и страната

Facebook Twitter

Представители на арабските организации в София заявиха категоричната си подкрепа за листите на  ПП  АБВ  за предстоящия местен вот в столицата и страната. По време на среща с ръководството на партията,  бяха представени двама от членовете на арабската общност у нас, които участват в листата на политическата сила за общински съветници в София. Това са  председателят на  Иракската общност в България Ясин Исса и председателят на Сирийската общност у нас Мохамед Ибрахим.

Представителите на арабската общност  подчертаха,  че партия АБВ е  единствената в България, която постоянно провежда срещи с тях и съдейства активно за  решаването на техните проблеми, включително и на международно равнище. Те отбелязаха и факта,  че Алтернатива за българско възраждане е единствената политическа сила, която е регистрирала в листите си за местния вот български граждани с арабски произход и заявиха подкрепа към водача на листата на АБВ в София Ивайло Калфин. По думите им той е положил изключителни дипломатически усилия за утвърждаването на добрите взаимоотношение между България и държави като Тунис, Египет, Ирак и др.

От ръководството на АБВ заявиха, че членовете на арабската общност у нас са на практика посланиците на България в страните, от които произхождат. Те са хората, които съдействат за активните отношения между българския бизнес и  Арабските страни, в които ние имаме икономически интереси в областта на строителството, селското стопанство, туризма и образованието.

На срещата организирана от експерта по въпросите на арабския свят към Алтернатива за българско възраждане Анастас Терзобалиев присъстваха представители на Либия, Тунис, Судан, Мароко, Ливан, Йордания, Сирия, Ирак, Египет и Палестина.

Публикувано на 01.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни