Ивайло Калфин по БНТ: Искаме чиста София и гетата да станат нормални квартали

Facebook Twitter

Искаме София да е чиста, което означава да се реши трайно въпроса с разпилените боклуци. Това коментира водачът на листата за общински съветници на ПП АБВ в София Ивайло Калфин в предаването "Още от деня" по БНТ. В отговор на въпрос - дали са възможни подземни контейнери в София, Калфин заяви, че вече ги има, но на много ограничени места. "В Бургас вече видях такива. Много бавно влиза тази система в действие и продължаваме да живеем в боклуци", посочи още Калфин. Според него в концесията трябва да се предвиди, че фирмите трябва направят така, че да изчезнат контейнерите. "Слушам с интерес дебатите между г-жа Фандъкова и г-жа Манолова. Не разбирам дали сега или след това - не е важното. Важното е какво ще имаме след пет години като столичани", допълни Калфин по отношение на обществената поръчка за боклуците.

Калфин заяви, че да се включи в местните избори го мотивира опитът, който той е натрупал. "Освен, че съм роден и живея в София, познавам много други градове в Европа. Имам представа как се управляват. Ще ми се опитът, който съм натрупал, да се използва в столицата", заяви още Калфин. "Гетата в София трябва да станат нормални квартали. Едно от нашите изисквания и желание е да се спазва адресната регистрация. Това, между другото, до голяма степен ще ограничи разрастването на гетата в София и ще въведе малко ред. Разбира се, процедурата трябва да се улесни", изтъкна още Калфин. Според него това е важна мярка, която не струва и пари.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК

Публикувано на 01.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни