АБВ представи акценти от предизборната си програма в Ямбол

Facebook Twitter

От началото на предизборната кампания манипулативно се налага твърдението, че шансовете за успех са само на кандидатите на големите партии, че останалите участват само за излъчването на един или няколко общински съветници, което е напълно невярно! Това заяви по време на пресконференция кандидатът за кмет на Ямбол от АБВ Йордан Милков. Той бе категоричен, че партията участва в изборите, за да излъчи кмет на общината и посочи част от приоритетите  за които ще работи. „На първо място това е смяна на утвърдения през последните 12 години модел на еднолично управление. Гражданите ще имат активна роля при формирането на местните политики, при реализирането им и при осъществяването на обществен контрол. Ще направим улеснен достъп до услугите, които предоставя общината. Това ще  става чрез квартални административни офиси“, заяви Милков. По думите му друг основен приоритет на АБВ е решаването на  проблемите на младите хора и осигуряването на условия, който да ги стимулират да останат в Ямбол или да се върнат обратно в общината. “Предвидили сме четиригодишна програма за приоритетно развитие на образованието в региона. Ще осигурим безплатни детски градини и ясли. Младежкия дом в града ще се превърне в активно работещ Общински младежки център“, посочи той.

Йордан Милков бе категоричен, че АБВ  ще работи за ефективно използване на средствата на данъкоплатците, като управленската му програма не предвижда увеличаване на  местните данъци и такси през следващите 4 години. В това число и  такса смет.

Сред акцентите в плана му за управление на Ямбол попадат още облагородяване, поддръжка и развитие на зелените зони в общината и града. Преразглеждане на синята зона и изграждане на безплатни паркинги извън нея. Оптимизиране на градския транспорт и намаление от 50 до 100 % на цената на картите за пенсионери и ученици, както и планово благоустрояване на кварталите на Ямбол и превръщане на военните имоти в нова зона за инвестиции.

По време на събитието бяха представени  част от кандидатите за общински съветници на АБВ за Ямбол, които отправиха покана към всички жители на региона, да присъстват на откриването на предизборната кампания на партията, което ще се проведе на 7 октомври от 18:00  часа, в „Синия салон“ на читалище „Съгласие“.

Публикувано на 03.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет

АБВ България

Румен Петков определи като злепоставяне начинът, по който беше посрещнат новият американски посланик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни