АБВ представи акценти от предизборната си програма в Ямбол

Facebook Twitter

От началото на предизборната кампания манипулативно се налага твърдението, че шансовете за успех са само на кандидатите на големите партии, че останалите участват само за излъчването на един или няколко общински съветници, което е напълно невярно! Това заяви по време на пресконференция кандидатът за кмет на Ямбол от АБВ Йордан Милков. Той бе категоричен, че партията участва в изборите, за да излъчи кмет на общината и посочи част от приоритетите  за които ще работи. „На първо място това е смяна на утвърдения през последните 12 години модел на еднолично управление. Гражданите ще имат активна роля при формирането на местните политики, при реализирането им и при осъществяването на обществен контрол. Ще направим улеснен достъп до услугите, които предоставя общината. Това ще  става чрез квартални административни офиси“, заяви Милков. По думите му друг основен приоритет на АБВ е решаването на  проблемите на младите хора и осигуряването на условия, който да ги стимулират да останат в Ямбол или да се върнат обратно в общината. “Предвидили сме четиригодишна програма за приоритетно развитие на образованието в региона. Ще осигурим безплатни детски градини и ясли. Младежкия дом в града ще се превърне в активно работещ Общински младежки център“, посочи той.

Йордан Милков бе категоричен, че АБВ  ще работи за ефективно използване на средствата на данъкоплатците, като управленската му програма не предвижда увеличаване на  местните данъци и такси през следващите 4 години. В това число и  такса смет.

Сред акцентите в плана му за управление на Ямбол попадат още облагородяване, поддръжка и развитие на зелените зони в общината и града. Преразглеждане на синята зона и изграждане на безплатни паркинги извън нея. Оптимизиране на градския транспорт и намаление от 50 до 100 % на цената на картите за пенсионери и ученици, както и планово благоустрояване на кварталите на Ямбол и превръщане на военните имоти в нова зона за инвестиции.

По време на събитието бяха представени  част от кандидатите за общински съветници на АБВ за Ямбол, които отправиха покана към всички жители на региона, да присъстват на откриването на предизборната кампания на партията, което ще се проведе на 7 октомври от 18:00  часа, в „Синия салон“ на читалище „Съгласие“.

Публикувано на 03.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока

АБВ България

Румен Петков: Изгонването на руските дипломати е стремеж на премиера Бойко Борисов в така наречената антируска вълна да каже, че громи русизма


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни