Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ: Липса на управленски капацитет, а не защото са извън рамките на община Пловдив, пречи на развитието на общините Родопи и Марица

Facebook Twitter

Долу ръцете от двете общини, Родопи и Марица! Не оправдавайте проблемите на Пловдив с развитието на двете прекрасни общини в съседство”.  Гневната риторика  е на  заместник-председателя и водач на листата за общински съветници в община Родопи Владимир Маринов.  Репликата му предизвика изказването на един от кандидатите за кмет на Пловдив – адвокат Георги Колев.

„Гледам и не вярвам на очите си! Георги Колев: „Общините Родопи и Марица са икономически недоносчета”! Каква впечатляваща риторика на един кандидат за кмет на Пловдив... Хората живеят на септични ями, защото липсва управленски капацитет и не е направено нищо да не бъде така, а не защото са извън рамките на община Пловдив.
Дълбоко невярно е мнението ви, че проблемът е само в един текст на закона. Тук говорим за цялостно ново административно-териториално деление на страната ни.”

По думите на Маринов  присъединяването няма да е полезно нито за Пловдив, нито за селските общини и призова авторът на тези  изказвания да престане.

„Искате да направите хората на община Родопи и Марица по-бедни за сметка на Плодив ли!? Знаете ли? На мен ми се струва, че тук отново изплуват тясно корпоративни интереси- повече имоти в града, за да реализираме закупените стотици декари ниви от хората в съседните общини?! Допускате ли го? Вие сте достатъчно компетентен, си мисля.
Да ви напомня също, че имаше вече проведен референдум по въпроса в село Ягодово. Резултатът беше категоричен- жителите на село Ягодово, община Родопи не желаят да бъдат част от Пловдив......

Дълбока заблуда е коментарът ви, че данъците отивали в други общини. Би следвало да знаете, че всички данъци, преки и косвени, с изключение на данък сгради, такса смет, данък МПС и местен данък, отиват в Националния бюджет. В същото време администрациите на двете общини са подготвили всичко необходимо, за да се случва, каквото и да било на тяхната територия. Не зачерквайте огромния труд, положен от всички.”

Заместник-председателят на ПП АВБ и областен координатор на партията остро репликира и темата за организацията на обществен транспорт в двете съседни на Пловдив селски общини.

„Другата голяма лъжа е проблемът с транспорта. Навярно сте пропуснали факта, че селата Войводиново, Рогош, Браниполе, Ягодово се обслужват от градски транспорт. Въпрос на решение на община Пловдив и съседната за да се увеличи техния брой, където това е необходимо.
Не на последно място искам да ви кажа, че двете общини далеч не са единствено селата около Пловдив. Там има и такива, като Устина, Скобелево, Бойково, Лилково, Ситово, Дедово, Храбрино, Цалапица, Маноле, Манолско конаре, Ясно поле, Трилистник, Динк и др. За тях, какво предлагате, уважаеми г-н Колев? Да бъдат закрити ли, или!?
Бих ви посъветвал да се спрете с тези празнословия и да обърнете внимание на кампанията си в град Пловдив.”

Владимир Маринов е категоричен, че ПП АБВ е отговорна политическа формация и няма да позволи реплики за развитието на Пловдив и общините в областта, които дълбоко заблуждават общественото мнение.

 

 

 

 

 

Публикувано на 04.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни