Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ: Липса на управленски капацитет, а не защото са извън рамките на община Пловдив, пречи на развитието на общините Родопи и Марица

Facebook Twitter

Долу ръцете от двете общини, Родопи и Марица! Не оправдавайте проблемите на Пловдив с развитието на двете прекрасни общини в съседство”.  Гневната риторика  е на  заместник-председателя и водач на листата за общински съветници в община Родопи Владимир Маринов.  Репликата му предизвика изказването на един от кандидатите за кмет на Пловдив – адвокат Георги Колев.

„Гледам и не вярвам на очите си! Георги Колев: „Общините Родопи и Марица са икономически недоносчета”! Каква впечатляваща риторика на един кандидат за кмет на Пловдив... Хората живеят на септични ями, защото липсва управленски капацитет и не е направено нищо да не бъде така, а не защото са извън рамките на община Пловдив.
Дълбоко невярно е мнението ви, че проблемът е само в един текст на закона. Тук говорим за цялостно ново административно-териториално деление на страната ни.”

По думите на Маринов  присъединяването няма да е полезно нито за Пловдив, нито за селските общини и призова авторът на тези  изказвания да престане.

„Искате да направите хората на община Родопи и Марица по-бедни за сметка на Плодив ли!? Знаете ли? На мен ми се струва, че тук отново изплуват тясно корпоративни интереси- повече имоти в града, за да реализираме закупените стотици декари ниви от хората в съседните общини?! Допускате ли го? Вие сте достатъчно компетентен, си мисля.
Да ви напомня също, че имаше вече проведен референдум по въпроса в село Ягодово. Резултатът беше категоричен- жителите на село Ягодово, община Родопи не желаят да бъдат част от Пловдив......

Дълбока заблуда е коментарът ви, че данъците отивали в други общини. Би следвало да знаете, че всички данъци, преки и косвени, с изключение на данък сгради, такса смет, данък МПС и местен данък, отиват в Националния бюджет. В същото време администрациите на двете общини са подготвили всичко необходимо, за да се случва, каквото и да било на тяхната територия. Не зачерквайте огромния труд, положен от всички.”

Заместник-председателят на ПП АВБ и областен координатор на партията остро репликира и темата за организацията на обществен транспорт в двете съседни на Пловдив селски общини.

„Другата голяма лъжа е проблемът с транспорта. Навярно сте пропуснали факта, че селата Войводиново, Рогош, Браниполе, Ягодово се обслужват от градски транспорт. Въпрос на решение на община Пловдив и съседната за да се увеличи техния брой, където това е необходимо.
Не на последно място искам да ви кажа, че двете общини далеч не са единствено селата около Пловдив. Там има и такива, като Устина, Скобелево, Бойково, Лилково, Ситово, Дедово, Храбрино, Цалапица, Маноле, Манолско конаре, Ясно поле, Трилистник, Динк и др. За тях, какво предлагате, уважаеми г-н Колев? Да бъдат закрити ли, или!?
Бих ви посъветвал да се спрете с тези празнословия и да обърнете внимание на кампанията си в град Пловдив.”

Владимир Маринов е категоричен, че ПП АБВ е отговорна политическа формация и няма да позволи реплики за развитието на Пловдив и общините в областта, които дълбоко заблуждават общественото мнение.

 

 

 

 

 

Публикувано на 04.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока

АБВ България

Румен Петков: Изгонването на руските дипломати е стремеж на премиера Бойко Борисов в така наречената антируска вълна да каже, че громи русизма


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни