МК „Алтернативата на гражданите“ откри предизборната си кампания в Пазарджик

Facebook Twitter

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, част от която е ПП АБВ, откри предизборната си кампания в Пазарджик. Официалното откриване започна с изпълнение на песента „Излел е Дельо хайдутин“ и продължи под звуците на родопски гайди. Кандидатът за кмет община Пазарджик от коалицията – Атанас Шопов каза, че на 27 октомври трябва да бъде направен важен избор за бъдещето на общината.

„На 27-ми трябва да кажем категорично следното – изпращаме управлението на Тодор Попов в историята, защото то е порочно, то докара Пазарджик до призрачно място – без млади хора, със съсипан дребен и среден бизнес. Аз, като кмет на Пазарджик, ще бъда вашият кмет, човекът, който може да видите на улицата, на пазара, ще може да разговаряте с мен. Аз, като кмет на Пазарджик, не обещавам, аз ще направя това, което правих и като общински съветник. Ще спрем порочните практики за разпродаване на общинско имущество, ще поискаме пълна ревизия и прекратяването на договорите на отдаването на общински имоти, паркинги и гаражи. Те трябва да се върнат на общината. Ще спра практиката на тегленето на големи кредити“, каза Шопов. Той подчерта, че всеки жител на общината трябва да си отговори на един сериозен въпрос и той е - какво бъдеще иска за своите деца. „В мое лице ще имате кмет, който ще бъде с хората. Ние се възпротивихме на изсичането на дърветата по булевард „А. Стамболийски“ в Пазарджик и те още са тук, успяхме да спасим училището в Црънча. Знам, че с вас можем много и ще направим много за този град, с политика коренно различна от провежданата до момента. Заедно можем, заедно сме силни“, допълни Шопов. На откриването присъстваха лидерът на ПП АБВ Румен Петков, кандидатите за общинските съветници от листата на местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, жители на Пазарджик и гости.

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, част от която е ПП АБВ, откри предизборната си кампания в Пазарджик. Официалното откриване започна с изпълнение на песента „Излел е Дельо хайдутин“ и продължи под звуците на родопски гайди. Кандидатът за кмет община Пазарджик от коалицията – Атанас Шопов каза, че на 27 октомври трябва да бъде направен важен избор за бъдещето на общината.

„На 27-ми трябва да кажем категорично следното – изпращаме управлението на Тодор Попов в историята, защото то е порочно, то докара Пазарджик до призрачно място – без млади хора, със съсипан дребен и среден бизнес. Аз, като кмет на Пазарджик, ще бъда вашият кмет, човекът, който може да видите на улицата, на пазара, ще може да разговаряте с мен. Аз, като кмет на Пазарджик, не обещавам, аз ще направя това, което правих и като общински съветник. Ще спрем порочните практики за разпродаване на общинско имущество, ще поискаме пълна ревизия и прекратяването на договорите на отдаването на общински имоти, паркинги и гаражи. Те трябва да се върнат на общината. Ще спра практиката на тегленето на големи кредити“, каза Шопов. Той подчерта, че всеки жител на общината трябва да си отговори на един сериозен въпрос и той е - какво бъдеще иска за своите деца. „В мое лице ще имате кмет, който ще бъде с хората. Ние се възпротивихме на изсичането на дърветата по булевард „А. Стамболийски“ в Пазарджик и те още са тук, успяхме да спасим училището в Црънча. Знам, че с вас можем много и ще направим много за този град, с политика коренно различна от провежданата до момента. Заедно можем, заедно сме силни“, допълни Шопов. 

Пазарджик векове наред е имал позицията на лидер с българския дух и достойнство, със стремежа за свобода, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Това достойнство е поругано и смачкано през последните 12 години. Казвам го с болка и с яд, но го казвам и с увереност, защото листата с бюлетина 71 носи в себе си енергия, професионализъм, почтеност и гаранция за прозрачност в управлението. Нашата коалиция трябва да направи три неща – генерална ревизия на състоянието на общината, успоредно с това комисия за контрол върху бюджета, защото Пазарджик е затънал в кредити до безобразие. Второ – ние трябва да кажем на младите хора – искаме ви тук и сега. За това ще направим безплатни детски ясли и детски градини, защото така ще покажем на младостта на Пазарджик, че изходът е тук в нашите ръце, че той е тук и сега, че този изход минава през сърцата и през душите на всеки жител на общината. И трето – трябва много ясно да кажем, че Пазарджик е лидер, че градът е имал силен спорт, но че начинът на неговата издръжка не е да тъпчем джобовете на двама-трима, че Пазарджик е имал духовен живот и култура. Но преди това, трябва да кажем, че на 27 октомври всеки пазарджиклия трябва да гласува. Защото, който не го направи обслужва слугинажа, погазването на интересите на жителите на общината. Гласуването не е противопоставяне, негласуването обслужва статуквото, което съсипа Пазарджик. Изборът с бюлетина 71 е избор на бъдещето, на достойнството, на почтеността“, каза Петков. Той допълни, че трябва трябва да се направи избор за бъдещето на Пазарджик.

Публикувано на 05.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет

АБВ България

Румен Петков определи като злепоставяне начинът, по който беше посрещнат новият американски посланик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни