МК „Алтернативата на гражданите“ откри предизборната си кампания в Пазарджик

Facebook Twitter

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, част от която е ПП АБВ, откри предизборната си кампания в Пазарджик. Официалното откриване започна с изпълнение на песента „Излел е Дельо хайдутин“ и продължи под звуците на родопски гайди. Кандидатът за кмет община Пазарджик от коалицията – Атанас Шопов каза, че на 27 октомври трябва да бъде направен важен избор за бъдещето на общината.

„На 27-ми трябва да кажем категорично следното – изпращаме управлението на Тодор Попов в историята, защото то е порочно, то докара Пазарджик до призрачно място – без млади хора, със съсипан дребен и среден бизнес. Аз, като кмет на Пазарджик, ще бъда вашият кмет, човекът, който може да видите на улицата, на пазара, ще може да разговаряте с мен. Аз, като кмет на Пазарджик, не обещавам, аз ще направя това, което правих и като общински съветник. Ще спрем порочните практики за разпродаване на общинско имущество, ще поискаме пълна ревизия и прекратяването на договорите на отдаването на общински имоти, паркинги и гаражи. Те трябва да се върнат на общината. Ще спра практиката на тегленето на големи кредити“, каза Шопов. Той подчерта, че всеки жител на общината трябва да си отговори на един сериозен въпрос и той е - какво бъдеще иска за своите деца. „В мое лице ще имате кмет, който ще бъде с хората. Ние се възпротивихме на изсичането на дърветата по булевард „А. Стамболийски“ в Пазарджик и те още са тук, успяхме да спасим училището в Црънча. Знам, че с вас можем много и ще направим много за този град, с политика коренно различна от провежданата до момента. Заедно можем, заедно сме силни“, допълни Шопов. На откриването присъстваха лидерът на ПП АБВ Румен Петков, кандидатите за общинските съветници от листата на местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, жители на Пазарджик и гости.

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“, част от която е ПП АБВ, откри предизборната си кампания в Пазарджик. Официалното откриване започна с изпълнение на песента „Излел е Дельо хайдутин“ и продължи под звуците на родопски гайди. Кандидатът за кмет община Пазарджик от коалицията – Атанас Шопов каза, че на 27 октомври трябва да бъде направен важен избор за бъдещето на общината.

„На 27-ми трябва да кажем категорично следното – изпращаме управлението на Тодор Попов в историята, защото то е порочно, то докара Пазарджик до призрачно място – без млади хора, със съсипан дребен и среден бизнес. Аз, като кмет на Пазарджик, ще бъда вашият кмет, човекът, който може да видите на улицата, на пазара, ще може да разговаряте с мен. Аз, като кмет на Пазарджик, не обещавам, аз ще направя това, което правих и като общински съветник. Ще спрем порочните практики за разпродаване на общинско имущество, ще поискаме пълна ревизия и прекратяването на договорите на отдаването на общински имоти, паркинги и гаражи. Те трябва да се върнат на общината. Ще спра практиката на тегленето на големи кредити“, каза Шопов. Той подчерта, че всеки жител на общината трябва да си отговори на един сериозен въпрос и той е - какво бъдеще иска за своите деца. „В мое лице ще имате кмет, който ще бъде с хората. Ние се възпротивихме на изсичането на дърветата по булевард „А. Стамболийски“ в Пазарджик и те още са тук, успяхме да спасим училището в Црънча. Знам, че с вас можем много и ще направим много за този град, с политика коренно различна от провежданата до момента. Заедно можем, заедно сме силни“, допълни Шопов. 

Пазарджик векове наред е имал позицията на лидер с българския дух и достойнство, със стремежа за свобода, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Това достойнство е поругано и смачкано през последните 12 години. Казвам го с болка и с яд, но го казвам и с увереност, защото листата с бюлетина 71 носи в себе си енергия, професионализъм, почтеност и гаранция за прозрачност в управлението. Нашата коалиция трябва да направи три неща – генерална ревизия на състоянието на общината, успоредно с това комисия за контрол върху бюджета, защото Пазарджик е затънал в кредити до безобразие. Второ – ние трябва да кажем на младите хора – искаме ви тук и сега. За това ще направим безплатни детски ясли и детски градини, защото така ще покажем на младостта на Пазарджик, че изходът е тук в нашите ръце, че той е тук и сега, че този изход минава през сърцата и през душите на всеки жител на общината. И трето – трябва много ясно да кажем, че Пазарджик е лидер, че градът е имал силен спорт, но че начинът на неговата издръжка не е да тъпчем джобовете на двама-трима, че Пазарджик е имал духовен живот и култура. Но преди това, трябва да кажем, че на 27 октомври всеки пазарджиклия трябва да гласува. Защото, който не го направи обслужва слугинажа, погазването на интересите на жителите на общината. Гласуването не е противопоставяне, негласуването обслужва статуквото, което съсипа Пазарджик. Изборът с бюлетина 71 е избор на бъдещето, на достойнството, на почтеността“, каза Петков. Той допълни, че трябва трябва да се направи избор за бъдещето на Пазарджик.

Публикувано на 05.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни