В Старо село и Царевец кандидатът за кмет на община Мездра Иван Аспарухов и екипът му обсъдиха нерешените през последните четири години проблеми

Facebook Twitter

В селата Старо село и Царевец кандидатът за кмет на община Мездра Иван Аспарухов, издигнат от местна коалиция и част от екипа му от листата за общински съветници обсъдиха нерешените през последните четири години проблеми. Пропуснатите възможности за осигуряване на финансов ресурс за подобряване на инфраструктурата в селата от Програма за развитие на селските райони от страна на община Мездра бяха важен акцент при срещата с жителите на село Царевец. Туристическият потенциал на Царевец и датираните от 16 до 19 век уникални скални рисунки в пещерни ниши край Царевец бяха сред коментираните теми. Иван Аспарухов припомни, че община Мездра е разработила проект за екопътека от град Мездра до тази историческа ценност, но изглежда през последните години, такъв проект не е бил приоритет.

„Никой вече не се интересува от проблемите на малките населени места“, споделиха жителите на едно от малките села в община Мездра – Старо село при срещата си с Иван Аспарухов и кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „АБВ“ (ЗНС, Воля, АБВ). Припомняйки си някогашните приемни дни на кмета на общината в селата, на които са представяли важните за тях проблеми и те са били решавани. Жителите на красивото малко селце Старо село с болка споделиха, че през последните години някогашните красиви гори в околността са били изсечени, земите – заградени с огради от незнайни земеделски производители, без наоколо да се отглежда нито едно животно. Постоянните повреди на уличното осветление и улиците, обсипани в дупки са другите проблеми, за които не са срещнали никакво разбиране от страна на общината.

Жителите на селата Старо село и Царевец пожелаха успех на Иван Аспарухов и неговия екип в бъдещата им съвместна работа, с надеждата, че отново ще бъдат чути проблемите на малките села в Община Мездра.

 

 

Публикувано на 08.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни