В Старо село и Царевец кандидатът за кмет на община Мездра Иван Аспарухов и екипът му обсъдиха нерешените през последните четири години проблеми

Facebook Twitter

В селата Старо село и Царевец кандидатът за кмет на община Мездра Иван Аспарухов, издигнат от местна коалиция и част от екипа му от листата за общински съветници обсъдиха нерешените през последните четири години проблеми. Пропуснатите възможности за осигуряване на финансов ресурс за подобряване на инфраструктурата в селата от Програма за развитие на селските райони от страна на община Мездра бяха важен акцент при срещата с жителите на село Царевец. Туристическият потенциал на Царевец и датираните от 16 до 19 век уникални скални рисунки в пещерни ниши край Царевец бяха сред коментираните теми. Иван Аспарухов припомни, че община Мездра е разработила проект за екопътека от град Мездра до тази историческа ценност, но изглежда през последните години, такъв проект не е бил приоритет.

„Никой вече не се интересува от проблемите на малките населени места“, споделиха жителите на едно от малките села в община Мездра – Старо село при срещата си с Иван Аспарухов и кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „АБВ“ (ЗНС, Воля, АБВ). Припомняйки си някогашните приемни дни на кмета на общината в селата, на които са представяли важните за тях проблеми и те са били решавани. Жителите на красивото малко селце Старо село с болка споделиха, че през последните години някогашните красиви гори в околността са били изсечени, земите – заградени с огради от незнайни земеделски производители, без наоколо да се отглежда нито едно животно. Постоянните повреди на уличното осветление и улиците, обсипани в дупки са другите проблеми, за които не са срещнали никакво разбиране от страна на общината.

Жителите на селата Старо село и Царевец пожелаха успех на Иван Аспарухов и неговия екип в бъдещата им съвместна работа, с надеждата, че отново ще бъдат чути проблемите на малките села в Община Мездра.

 

 

Публикувано на 08.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни