Румен Петков е във Велико Търново, където заяви подкрепата си за кандидата за кмет Весела Лечева

Facebook Twitter

Велико Търново се нуждае от радикална промяна, защото от 6-7 години градът няма кмет, а изпълнителен директор, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков, който беше в старата столица, за да подкрепи кандидата за кмет на Коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21” Весела Лечева. Той подчерта необходимостта от промяна за Велико Търново, с ново лице и авторитет.

Председателят на ПП АБВ заяви категорично, че общината се стопанисва лошо и във вреда на гражданите. А лошото управление е факт и в НСОРБ, чийто председател е кметът на В. Търново Даниел Панов.

“За щастие си отива най-безличният УС на НСОРБ и тук основната вина е на неговия председател Даниел Панов. Всички предишни ръководства са работили с правителствата и това е нормално, но такъв политически слугинаж и безгръбначие, такова обезличаване на местното самоуправление никога не е имало. Затова част от кметовете напуснаха сдружението и то е в колапс”,

Петков посочи, че местната коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21” представя силна листа на съгражданите си с висок потенциал и перспектива.

“Великотърновци трябва да гласуват за Весела Лечева, защото тя, в прекия и преносния смисъл, е точен човек. Тя е от хората, които могат да казват “не”, при това, аргументирано. Весела не е от хората, които страдат от илюзорното усещане, че знаят и могат всичко. Сутрин тя не се събужда с идеята да обещае всичко на всички. Весела е почтен човек и когато прави нещо, го прави със съзнанието, че то е полезно, а не да се обкичва след това с него. Весела е човек, за който “аз” върви след “ние””, заяви Петков.

Весела Лечева коментира пред медиите, че посредственото години наред  управление на община В. Търново води до занижени очаквания у гражданите и до пасивност и недоверие. А за хората на старопрестолната столица това не е характерно. Тя посочи, че общината все повече изостава, намира се на последните места по отношение на развитието си и това се дължи на липсата на каквато и да било стратегия в стопанисването на старата столица. А липсата на инвестиции води до спад в доходите на гражданите.  Времето тече, то започва от вчера, време е за действие, каза в заключение Лечева.

Публикувано на 10.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни