Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ: Когато приемеш политиката като кауза, а не като професия, тогава ще разбереш какво събира две партии в едно управление

Facebook Twitter

Владимир Маринов,  заместник-председател на ПП АБВ, използва правото си на отговор, за да коментира изказване на Георги Цанков, кандидат за кмет на община „Родопи“, публикувано  в електронната медия „Трафик нюз”. Поводът е реплика на Цанков по повод досегашното управление в община “Родопи”. 

„Прочетох няколко пъти интервюто ви от вчера в електронната медия “ТРАФИК НЮЗ”... Възхитен съм от анализа, който правите. Длъжен съм, все пак, да Ви отговоря на въпроса, който с основание задавате. “Като гледам имената на кандидати ще кажа, че сред тях има един стойностен конкурент и това е Павел Михайлов от БСП. Пред него обаче има един въпрос, който трябва да обясни на избирателите и това е, какво прави в коалиция с партията АБВ, която участва в управлението със сегашния кмет? Не мисля, че на този въпрос може да се даде смислен отговор, който избирателите да приемат.”

Уважаеми г-н Цанков, бих искал да ви уведомя, че когато приемеш политиката като кауза, а не като професия, тогава ще разбереш какво събира две партии в едно управление.

ПП АБВ винаги е говорила ясно и открито за проблемите в община „Родопи“. Но, няма да отречем, че сме защитавали и подкрепяли успешните проекти, които знаем, че ще доведат до по-качествен живот на хората. Това обаче не ни прави участници във властта.

За съжаление, в последните осем години такива в община „Родопи“ няма. Защото вече осем години липсва управленски капацитет и ние осем години се борим срещу нехайството, което е обхванало властта.

Това, което направихме с колегите от БСП, е достойно за уважение. Ние успяхме да седнем на една маса, всеки успя да преглътне егото си, за да намерим общото решение, което ще ни направи победители на предстоящите избори.

 

Тук е моментът да напомня на всички, а и да попитам как ще коментирате следните факти:

👉1. Мандат 2007-2011 г-н Пламен Спасов беше ли Ви коалиционен партньор, когато вие бяхте и председател на Общинския съвет?;

👉2. В момента вашата коалиция се казва “ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ(ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ, ВМРО, СДС....)- в какво качество тези две формации ви подкрепят? Те партньори ли са на ГЕРБ на национално ниво и имат ли подписани споразумения със същата?;

👉3. В листата ви е г-н Иван Стоилов(2-ри), човек който уважавам достатъчно много. Г-н Стоилов е един от най-стабилните коалиционни партньори на ГЕРБ в община Родопи в рамките на 8-те години, така ли е?

👉4. В какво качество, като кандидат за кмет и за съветник на най-голямото село в община „Родопи“, Цалапица издигате г-н Александър Байрев? Да напомня, човек който поради неотменната си подкрепа към ГЕРБ е изключен от АБВ;

👉5. Допускате ли, че подкрепящите ви партии -Обединени земеделци, ВМРО, СДС и останалите, ви правят част от националната коалиция ГЕРБ-ВМРО-Обединени земеделци-СДС?;

👉6. Не се ли чувствате, като втори кандидат на ГЕРБ в община „Родопи“?

И съвсем накрая, уважаеми г-н Цанков!

Държа да напомня, че аз не приех да бъда заместник-кмет. Не приех да получа, аз или хора свързани с АБВ, постове в общината. Не го направих, защото винаги сме били последователни в действията си и отговорни спрямо жителите на община Родопи. Няма човек сред нас, който да посочите с пръст и да кажете: „Това получихте, с това злоупотребихте и т.н.” При вас виждам един такъв- кандидата ви за кмет на село Цалапица! Неистовата му подкрепа към ГЕРБ му даде правото да се облагодетелства. С какво и как, вие ще обясните на жителите на община Родопи!

Изпитвам уважение към Вас и по още една причина- в годините винаги “трансферирате” кадри на АБВ. Явно ви харесват- примерите са много... На доста места офертите ви не успяха! Защото в АБВ имаме морал и сме честни спрямо жителите на общината, а не спрямо партийни централи!

Желая ви успех на предстоящите избори!”

 

Публикувано на 11.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни