Любомира Ганчева и Пламена Заячка изнесоха лекции по време на 7-мия Международен икономически форум

Facebook Twitter

Пламена Заячка и Любомира Ганчева са лектори в 7-мия Международен икономически форум, който се провежда от 10 до 12 октомври в Тирасполь.

Във форума участват над 800 представители от над 20 страни, сред които САЩ, Канада, Русия, Франция, Италия, Кипър и др. Участниците са депутати на различно ниво, членове на младежки парламентарни структури, както и представители на политически партии.

Програмата предвижда 14 панелни дискусии. Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева и председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка са лектори в панел "Глобален контекст: „Младежта като иновативен потенциал за развитие на държавите". В своите изказвания те подчертаха ролята и значението на младите хора в политическия и обществения живот.
"Най-важната битка на младите хора не е за бъдещето им, а за участието им в процеса на вземане на решения сега. В световен мащаб младите хора са близо 2 милиарда, а депутатите под 30-годишна възраст представляват само 2,2% от общо 45 000 народни представители. Най-голямата възрастова група има най-малко участие в политическите решения на национално и международно ниво, а се явява най-засегната от решения по дългосрочни въпроси, като например изменението на климата или решенията къде да се води  война". Това  бе част от изказването на Заячка, която призова участниците да действат сега, а да не чакат неопределеното бъдеще.

Любомира Ганчева отбеляза, че младите хора не трябва да се разглеждат като бъдеще, те са настоящето, не са проблем, а ресурс. Ето защо най-успешна е младежката политика, която повишава капацитета и мотивацията и създава среда за развитие.

Публикувано на 11.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни