Любомира Ганчева и Пламена Заячка изнесоха лекции по време на 7-мия Международен икономически форум

Facebook Twitter

Пламена Заячка и Любомира Ганчева са лектори в 7-мия Международен икономически форум, който се провежда от 10 до 12 октомври в Тирасполь.

Във форума участват над 800 представители от над 20 страни, сред които САЩ, Канада, Русия, Франция, Италия, Кипър и др. Участниците са депутати на различно ниво, членове на младежки парламентарни структури, както и представители на политически партии.

Програмата предвижда 14 панелни дискусии. Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева и председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка са лектори в панел "Глобален контекст: „Младежта като иновативен потенциал за развитие на държавите". В своите изказвания те подчертаха ролята и значението на младите хора в политическия и обществения живот.
"Най-важната битка на младите хора не е за бъдещето им, а за участието им в процеса на вземане на решения сега. В световен мащаб младите хора са близо 2 милиарда, а депутатите под 30-годишна възраст представляват само 2,2% от общо 45 000 народни представители. Най-голямата възрастова група има най-малко участие в политическите решения на национално и международно ниво, а се явява най-засегната от решения по дългосрочни въпроси, като например изменението на климата или решенията къде да се води  война". Това  бе част от изказването на Заячка, която призова участниците да действат сега, а да не чакат неопределеното бъдеще.

Любомира Ганчева отбеляза, че младите хора не трябва да се разглеждат като бъдеще, те са настоящето, не са проблем, а ресурс. Ето защо най-успешна е младежката политика, която повишава капацитета и мотивацията и създава среда за развитие.

Публикувано на 11.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По инициатива на ПП АБВ се проведе среща с писателя акад. Антон Дончев. Повод за това бе 90-годишнината от рождението на твореца

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни