Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи по нейна покана. На срещата двамата обсъдиха теми от политическия, икономическия и образователния спектър. Разговорите са продължение на предишни срещи от началото на тази година, инициирани от АБВ, за възобновяване на отношенията между двете държави на различни равнища. На срещата присъства и пълномощният министър на Мароко Монсиф Шеркауи и председателят на българо-мароканската общност у нас Нурадин Риаши.

Петков подчерта, че България е страна на толерантност, когато няма нужда от расизъм и нетърпимост, че показателен факт по този въпрос е участието на представители на Арабската общност в страната, които са български граждани към списъка с кандидати за АБВ.  Посланик Мирави също подчерта, че тези срещи са стартирали отново отношенията с държавите от арабския свят, както в миналото.

Петков отправи покана към посланик Мидауи и екипа й да посетят Медицинския университет в Плевен, където да се запознаят с новаторските практики и програми в обучението на младите лекари, както и да бъдат възобновени отношенията между Плевен и град Агадир в Мароко, чието побратимяване самият Петков подписа през 1996 година като кмет на общината.

Посланик Мидауи  даде обзор на Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник по въпросите на арабските въпроси на различните форуми и конференции, които ще се провеждат през 2020 година в Мароко, като форума "grans Montana". Форумът е годишен и обхваща належащите социални и икономически теми.

Публикувано на 16.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Проектът за енергийна стратегия до 2030 г. в този му вид е предателство на националния интерес

АБВ България

Владимир Маринов изрази серия от съмнения по проведените частични и нови избори за местни органи на самоуправление

АБВ България

Румен Петков: На конгреса на БСП отсъстваха базови теми за бъдещето на България

АБВ България

Любомира Ганчева: Настояваме за енергийна независимост, но не трябва да се търси диверсификация, когато цената е по-висока

АБВ България

Румен Петков: Изгонването на руските дипломати е стремеж на премиера Бойко Борисов в така наречената антируска вълна да каже, че громи русизма


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни