Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи по нейна покана. На срещата двамата обсъдиха теми от политическия, икономическия и образователния спектър. Разговорите са продължение на предишни срещи от началото на тази година, инициирани от АБВ, за възобновяване на отношенията между двете държави на различни равнища. На срещата присъства и пълномощният министър на Мароко Монсиф Шеркауи и председателят на българо-мароканската общност у нас Нурадин Риаши.

Петков подчерта, че България е страна на толерантност, когато няма нужда от расизъм и нетърпимост, че показателен факт по този въпрос е участието на представители на Арабската общност в страната, които са български граждани към списъка с кандидати за АБВ.  Посланик Мирави също подчерта, че тези срещи са стартирали отново отношенията с държавите от арабския свят, както в миналото.

Петков отправи покана към посланик Мидауи и екипа й да посетят Медицинския университет в Плевен, където да се запознаят с новаторските практики и програми в обучението на младите лекари, както и да бъдат възобновени отношенията между Плевен и град Агадир в Мароко, чието побратимяване самият Петков подписа през 1996 година като кмет на общината.

Посланик Мидауи  даде обзор на Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник по въпросите на арабските въпроси на различните форуми и конференции, които ще се провеждат през 2020 година в Мароко, като форума "grans Montana". Форумът е годишен и обхваща належащите социални и икономически теми.

Публикувано на 16.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни