Ивайло Калфин пред „България он ер“: Всичко, което се предлага от сегашната власт, не е изпълнимо

Facebook Twitter

Остават броени дни до изборния ден за местна власт. Социолозите прогнозират ожесточена битка в София. Според Ивайло Калфин който е водач на листата на АБВ за СОС, в тази предизборна кампания е имало много популистки обещания. "Това, което прави впечатление в тази кампания е, че този път има интрига и тя е свързана с това дали сегашният модел на управление в София ще може да бъде променен",  посочи той в ефира на „България он ер“.

Според него работата на софийския общински съвет ще бъде по-прозрачна, ако той бъде по-разпръснат. "Всичко, което се предлага от сегашната власт, не е изпълнимо. Нашата идея е да внесем по-голяма прозрачност за парите на софиянци", допълни Калфин и поясни, че АБВ предлага  създаването на комисия по бюджетен контрол, която да обсъжда как са похарчени парите от бюджета и спазени ли са целите.
  
От АБВ подкрепиха кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Един от основните въпроси, които се задават, е как непартийният кандидат ще прокарва идеите си в общинския съвет. "Общинският съвет за мен е по-различен от парламента, където трябва да има мнозинство, за да се приеме даден закон. Това е дейност към обществото. С опита си допринасяш за това градът да се управлява по-добре. Не е проблем, че ще се търси мнозинство по различни теми. Не е въпрос на идеология, а на добро управление", заяви Ивайло Калфин.

По думите му неговата амбиция да бъде общински съветник е желанието да види добри европейски практики и у нас.

 

Повече информация тук: https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/178031-ivaylo-kalfin-vsichko-koeto-se-predlaga-ot-segashnata-vlast-ne-e-izpalnimo

Публикувано на 22.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни