Кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив Любомира Ганчева дари екземпляри от книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати” на Народна библиотека „Иван Вазов“

Facebook Twitter

Кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив Любомира Ганчева дари екземпляри от книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати” на Народна библиотека „Иван Вазов“. Любомира Ганчева бе посрещната от директора на културната институция Димитър Минев, който прие дарението с огромна благодарност. В документалния сборник са събрани доклади на дипломатически представители на Великите сили за Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. Автори на книгата са проф. Боряна Бужашка и президентът на България (2002 – 2012) Георги Първанов, който е и автор на предговора ѝ.
„За нас беше изключителна чест в предпоследния ден на предизборната кампания да дарим на библиотеката книги, които са част от дългосрочната стратегия на ПП АБВ за коректно отразяване на историята с поглед към бъдещето. Това, от което има нужда град Пловдив, повече от всички останали градове в България, е бъдеще и промяна така, че да сме не само най-стария жив град в Европа, а и един от най-развиващите се градове. Всъщност, днес в тази сграда на библиотеката, която наскоро празнуваше 140-годишния си юбилей, ние правим този преход между историята, настоящето и бъдещето, а бъдещето може да бъде много по-добро, ако подкрепим промяната, за която всички ние се борим“, каза кандидатът за кмет на Пловдив от АБВ Любомира Ганчева.

Ганчева определи предизборната кампания като изключително тежка.

„За съжаление, в нея в голяма степен липсваше дискусията, но аз вярвам, че тя ще донесе мотива на пловдивчани да отидат до урните в неделя - за една промяна, за една история, която знаем и ценим, но също така с поглед към бъдещето, където ще се борим за увеличаване на инвестициите и доходите, за гражданското участие, за бъдещето на младите хора в нашия град и за решаване на екологичните предизвикателства. Като млади хора и като представител на младото поколение политици с нов морал, ние ще се борим за това Общинският съвет да бъде по-прозрачен и в него да няма разпродажба на парцели без инвестиции. Ще се борим за това решенията да се вземат прозрачно, за ясно и открито управление, за включване на гражданското общество“, каза още кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив Любомира Ганчева.

Публикувано на 24.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни