Ивайло Калфин: Общината не трябва да дава на концесия комуналните си услуги, те трябва да бъдат стопанисвани от нея

Facebook Twitter

Предлагаме към Столичния общински съвет да бъде създадена постоянна комисия по бюджетен контрол. Такава, каквато има в Европейския парламент, каквато има в множество общински и национални парламенти в държавите от стария континент. Нейната цел ще бъде, когато приключи изпълнението на бюджета и неговия одит, да анализира как точно са изразходвани средствата, какво е постигнато, какво по-добро може да се направи и има ли нарушения. Това заяви по време на дебат в ефира на БНТ водачът на листата на ПП АБВ за СОС Ивайло Калфин.

„Второто ни предложение е да се създаде съвет към Столична община, в който да участват представители на гражданското общество. Неговата цел ще бъде намаляването на възможностите за злоупотреби. Неговите доклади, които също ще бъдат и публични, ще показват как работи администрацията, как се управляват парите в общината“, допълни той.

По думите му е абсолютно недопустимо Столична община да прехвърля ръководните си и изпълнителни функции на подизпълнители, които са от огромна обществена значимост. „Общинската собственост не трябва да бъде концесионирана, не трябва да бъде възложена на някого. Комуналните услуги трябва да са отговорност и ангажимент на общината“.

Публикувано на 24.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни