Румен Петков: Борисов спря еднолично продажбата на ЧЕЗ

Facebook Twitter

Бойко Борисов е човекът, който спря сделката за закупуването на ЧЕЗ. Не мисля, че някой има съмнения че тя бе замразена след решение, взето от съответния държавен орган, в случая Комисията за защита на конкуренцията.

Борисов спря тази сделка в момент, в който той живее с убеждението, че цялото общество е фокусирало своето внимание върху избора на нов главен прокурор.

Спирането на сделката за ЧЕЗ налага няколко неизбежни извода:

  1. След нелепите аргументи, с които КЗК мотивира решението си за спиране на продажбата на елетропреносното дружество е твърдението на държавния орган, че компанията купувач е много голяма и с много силно присъствие в икономиката на България. Това не може да бъде аргумент. Това  означават ли, че ако утре у нас дойдат „Дженеръл Илектрик“, ще изгоним и тях ?
  2. Тук сме свидетели и на очевидно прилагане на двойни стандарти. За Христо Ковачки може да се правят компромиси и той да застрахова енергийния си бизнес в собствени дружества, въпреки сигналите до КЗК на работодателите. А тук при сделката за ЧЕЗ  имаме ясно заявен ангажимент от купувача, че няма да застрахова компанията в собствено застрахователно дружество.
  3. С едни такива действия на практика Борисов казва на чуждестранните инвеститори, че ако искат да продадат своите активи в страната ни, то той винаги може да им попречи да го сторят или да ги накара да го сторят по начина, по който той желае.
  4. Отравянето на икономическата среда в България с подобни действия е очевидна вътрешна убеденост на Бойко Борисов, чиято цел е да обхване в ръце цялата икономика на страната ни.
  5. Аз, Румен Петков, заявявам на всички, че бъркат, когато мислят, че Борисов желае Цветелина Бориславова непременно да получи ЧЕЗ като някакво дарение. Това не е необходимо на Бориславова, защото тя се е съсредоточила в газовия сектор и буквално управлява ръчно “Булгаргаз“, като му продава природен газ когато и както поиска. Без тръжни процедури, без обществени поръчки, без да спазва каквито и да било правила.

 

Скъпи сънародници, да излезем на 27 октомври и да гласуваме. Да изгоним Борисов, борисовщината и борисовчетата от управлението на общините.

Публикувано на 25.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Площадът не е място за политическа бащиния

АБВ България

Любомира Ганчева: Защо министър Петкова не изпълнява ангажиментите си?

АБВ България

Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между  България и Хашемитското кралство

АБВ България

АБВ поздрави „Локомотив Пловдив“ и ЦСКА за отличното им представяне на Втория квалификационен кръг на Лига Европа

АБВ България

Румен Петков за случаите, прославили "Новичок"


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни