Любомира Ганчева пред ДАРИК: Влизам в управленската надпревара, за да дам, а не за да взема

Facebook Twitter

Гласувайте за мен, ако искате в управлението на Пловдив да има млад човек, който не е опетнен от участие в политиката и не е бил част от едно срамно гласуване или разпродажба на общинско имущество. Това заяви в интервю за Дарик радио зам.-председателят на АБВ и кандидат за кмет на Пловдив, както и водач на листата за общински съветници, Любомира Ганчева. По думите й тя се е доказала в това, че може да реализира проекти. Влизам в надпреварата за управлението на Пловдив, за да дам, а не за да взема, подчерта младата дама и допълни, че времето в града на тепетата е застинало от студентските й години, което е било и личната й мотивация да се кандидатира на тези местни избори. 

На въпрос дали единственото решение за увеличаване на инвестициите в Пловдив е присъединяването на общините „Марица“ и „Родопи“, Ганчева изрази недоумение защо тази тема се повдига и дискутира единствено преди избори. Според нея подобно решение трябва да се вземе съвместно с централната власт. Тя беше категорична, че в града няма инвестиции, не защото предприемачите избират съседни общини, а защото управлението на Пловдив е лошо. 

Кандидатът за кмет от АБВ припомни, че на общинско ниво градът е на незавидно място по ръст на заплатите в страната. За да се увеличат възнагражденията на работещите в Пловдив, са нужни инвестиции в производството, каза още тя. По думите й не може общинската администрация да е най-големият работодател и затова трябва да има оптимизация на броя на служителите в нея. 

Пловдивчани трябва да участват в местната власт, защото иначе Пловдив ще продължава да се управлява от малцинството – на местни избори гласуват не повече от 120 000 души, заяви още Ганчева. Тя каза още, че подкрепя организирането на референдуми.

Пловдив трябва да има отделен бюджет за младежки дейности и те трябва да бъдат включени активно в решенията за развитие на града, младите хора трябва да виждат, че са ценени и могат да дадат своя принос за този град, обяви зам.-председателят на АБВ и добави, че трябва да им се даде шанс да имат свои представители в Общинския съвет, за да отстояват младежките политики и да създават иновативни модели за нови практики. Според нея сегашните управляващи нямат интерес от млади хора като нея, които казват „Аз мога“. В Европа от край време се говори за младежки пространства, а при нас времето е спряло, заяви Ганчева.

На въпрос как младата жена релаксира в натоварен ден и какво най-много обича да правите в свободното си време, тя отговори, че се връща към своето хоби от детството – рисуването, което би искала да съчетае и с четенето на книги.

В края на интервюто кандидатът за кмет и общински съветник от АБВ Любомира Ганчева призова пловдивчани да излязат да гласуват, без значение за кого, защото в противен случай подкрепят статуквото. 

Любомира Ганчева е зам.-председател на АБВ и кандидат за кмет на Пловдив, както и водач на листата за общински съветници. Родена е в Пловдив. Завършила е ЕГ „Пловдив“ и макроикономика в Пловдивския университет. Възпитаник е на Българско училище за политика “Димитър Паница”. Посвещава над 15 години от живота си на доброволчеството в сферата на младежката политика на местно, национално и международно ниво. Автор е на програмата "Пловдив за младите".

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК

Публикувано на 25.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Площадът не е място за политическа бащиния

АБВ България

Любомира Ганчева: Защо министър Петкова не изпълнява ангажиментите си?

АБВ България

Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между  България и Хашемитското кралство

АБВ България

АБВ поздрави „Локомотив Пловдив“ и ЦСКА за отличното им представяне на Втория квалификационен кръг на Лига Европа

АБВ България

Румен Петков за случаите, прославили "Новичок"


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни