Любомира Ганчева пред ДАРИК: Влизам в управленската надпревара, за да дам, а не за да взема

Facebook Twitter

Гласувайте за мен, ако искате в управлението на Пловдив да има млад човек, който не е опетнен от участие в политиката и не е бил част от едно срамно гласуване или разпродажба на общинско имущество. Това заяви в интервю за Дарик радио зам.-председателят на АБВ и кандидат за кмет на Пловдив, както и водач на листата за общински съветници, Любомира Ганчева. По думите й тя се е доказала в това, че може да реализира проекти. Влизам в надпреварата за управлението на Пловдив, за да дам, а не за да взема, подчерта младата дама и допълни, че времето в града на тепетата е застинало от студентските й години, което е било и личната й мотивация да се кандидатира на тези местни избори. 

На въпрос дали единственото решение за увеличаване на инвестициите в Пловдив е присъединяването на общините „Марица“ и „Родопи“, Ганчева изрази недоумение защо тази тема се повдига и дискутира единствено преди избори. Според нея подобно решение трябва да се вземе съвместно с централната власт. Тя беше категорична, че в града няма инвестиции, не защото предприемачите избират съседни общини, а защото управлението на Пловдив е лошо. 

Кандидатът за кмет от АБВ припомни, че на общинско ниво градът е на незавидно място по ръст на заплатите в страната. За да се увеличат възнагражденията на работещите в Пловдив, са нужни инвестиции в производството, каза още тя. По думите й не може общинската администрация да е най-големият работодател и затова трябва да има оптимизация на броя на служителите в нея. 

Пловдивчани трябва да участват в местната власт, защото иначе Пловдив ще продължава да се управлява от малцинството – на местни избори гласуват не повече от 120 000 души, заяви още Ганчева. Тя каза още, че подкрепя организирането на референдуми.

Пловдив трябва да има отделен бюджет за младежки дейности и те трябва да бъдат включени активно в решенията за развитие на града, младите хора трябва да виждат, че са ценени и могат да дадат своя принос за този град, обяви зам.-председателят на АБВ и добави, че трябва да им се даде шанс да имат свои представители в Общинския съвет, за да отстояват младежките политики и да създават иновативни модели за нови практики. Според нея сегашните управляващи нямат интерес от млади хора като нея, които казват „Аз мога“. В Европа от край време се говори за младежки пространства, а при нас времето е спряло, заяви Ганчева.

На въпрос как младата жена релаксира в натоварен ден и какво най-много обича да правите в свободното си време, тя отговори, че се връща към своето хоби от детството – рисуването, което би искала да съчетае и с четенето на книги.

В края на интервюто кандидатът за кмет и общински съветник от АБВ Любомира Ганчева призова пловдивчани да излязат да гласуват, без значение за кого, защото в противен случай подкрепят статуквото. 

Любомира Ганчева е зам.-председател на АБВ и кандидат за кмет на Пловдив, както и водач на листата за общински съветници. Родена е в Пловдив. Завършила е ЕГ „Пловдив“ и макроикономика в Пловдивския университет. Възпитаник е на Българско училище за политика “Димитър Паница”. Посвещава над 15 години от живота си на доброволчеството в сферата на младежката политика на местно, национално и международно ниво. Автор е на програмата "Пловдив за младите".

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК

Публикувано на 25.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни