АБВ и парламентарно представената йорданската партия „Послание“ подписаха споразумение за сътрудничество

Facebook Twitter

ПП АБВ и младежката организация на партията подписаха споразумения за сътрудничество с йорданската парламентарно представена партия „Послание“, която работи в тясно сътрудничество с Абдула II, крал на Хашемитското кралство Йордания. Такова споразумение йорданската партия подписва за първи път със страна от ЕС, което е добър знак в развитието на отношенията между България и Йордания.

Договореностите бяха утвърдени от председателя на АБВ Румен Петков и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка и ръководителя на партия „Послание“ Хасем Кашу и представителя на младежката организация на политическата сила Виктория Ал-Маджали.

На събитието присъстваха отговорникът за международните отношения на АБВ Георги Кючуков, съветникът на политическата сила по арабските въпроси Анастас Терзобалиев, д-р Хасан Ал Бармауи, който е  почетен консул на Хашемитско кралство Йордания у нас, както и представителите на ръководството на йорданската общност в България инж. Абдул Ал Ахмед и Хабес Ал-Маджали.

В договореностите между двете политически сили е записано, че те ще работят за укрепването на приятелството и сътрудничество между България и Йордания, както и за задълбочаване на икономическите отношения между двете държави в области като строителство, селско стопанство,  здравеопазването и образование, особено по отношение на възможността за обучение на йордански студенти у нас.

 

Публикувано на 29.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни