АБВ и парламентарно представената йорданската партия „Послание“ подписаха споразумение за сътрудничество

Facebook Twitter

ПП АБВ и младежката организация на партията подписаха споразумения за сътрудничество с йорданската парламентарно представена партия „Послание“, която работи в тясно сътрудничество с Абдула II, крал на Хашемитското кралство Йордания. Такова споразумение йорданската партия подписва за първи път със страна от ЕС, което е добър знак в развитието на отношенията между България и Йордания.

Договореностите бяха утвърдени от председателя на АБВ Румен Петков и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка и ръководителя на партия „Послание“ Хасем Кашу и представителя на младежката организация на политическата сила Виктория Ал-Маджали.

На събитието присъстваха отговорникът за международните отношения на АБВ Георги Кючуков, съветникът на политическата сила по арабските въпроси Анастас Терзобалиев, д-р Хасан Ал Бармауи, който е  почетен консул на Хашемитско кралство Йордания у нас, както и представителите на ръководството на йорданската общност в България инж. Абдул Ал Ахмед и Хабес Ал-Маджали.

В договореностите между двете политически сили е записано, че те ще работят за укрепването на приятелството и сътрудничество между България и Йордания, както и за задълбочаване на икономическите отношения между двете държави в области като строителство, селско стопанство,  здравеопазването и образование, особено по отношение на възможността за обучение на йордански студенти у нас.

 

Публикувано на 29.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни