АБВ и парламентарно представената йорданската партия „Послание“ подписаха споразумение за сътрудничество

Facebook Twitter

ПП АБВ и младежката организация на партията подписаха споразумения за сътрудничество с йорданската парламентарно представена партия „Послание“, която работи в тясно сътрудничество с Абдула II, крал на Хашемитското кралство Йордания. Такова споразумение йорданската партия подписва за първи път със страна от ЕС, което е добър знак в развитието на отношенията между България и Йордания.

Договореностите бяха утвърдени от председателя на АБВ Румен Петков и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка и ръководителя на партия „Послание“ Хасем Кашу и представителя на младежката организация на политическата сила Виктория Ал-Маджали.

На събитието присъстваха отговорникът за международните отношения на АБВ Георги Кючуков, съветникът на политическата сила по арабските въпроси Анастас Терзобалиев, д-р Хасан Ал Бармауи, който е  почетен консул на Хашемитско кралство Йордания у нас, както и представителите на ръководството на йорданската общност в България инж. Абдул Ал Ахмед и Хабес Ал-Маджали.

В договореностите между двете политически сили е записано, че те ще работят за укрепването на приятелството и сътрудничество между България и Йордания, както и за задълбочаване на икономическите отношения между двете държави в области като строителство, селско стопанство,  здравеопазването и образование, особено по отношение на възможността за обучение на йордански студенти у нас.

 

Публикувано на 29.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни