Медиите в Йордания с позитивна реакция след подписването на споразумение между АБВ и йорданската партия „Послание“

Facebook Twitter

Йорданските медии отразиха подробно договореностите между ПП АБВ и парламентарно представената в Хашемитското кралство партия „Послание“. В материалите им, които бяха  посветени на темата, те посочват, че договореностите са основани на обмен на опита и знания, и целят насърчаване на демократичния плурализъм, както и нивата на съвместно сътрудничество в различни области, особено по отношение на развитието на икономическия обмен.

Специален акцент те поставят на бъдещото сътрудничеството между младежките организации на двете политически сили, което бе догорено между представителя на „Послание“  Виктория Хабис Ал Маджали и лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Отбелязано бе, че те са поставили акцент върху сътрудничество в услуга на младежкото движение в двете страни чрез културен обмен, както и на развитието на науката и образованието, което е тясно свързано и с възможността за обмен на студенти между България и Йордания.

Йорданските медии подчертават, че споразумението на партийно ниво е подписано от председателят на АБВ Румен Петков и председателят на йорданската партия „Послание“  д-р Хасем Кашу, който е завил, че това е историческо събитие, което на практика е първото политическо споразумение между българска и европейска политическа сила и партия от Хашемитското кралство .

Значението на събитието бе отбелязано и от Н.Пр. Д-р Хасан Ал Бармауи  - почетен консул в България, който посочва, че такъв тип сътрудничества подкрепят значително развитието на добрите културни и икономически партньорства между България и Йордания и Йорданското правителство приветства подписването на споразумението.

Специален интерес към споразумението е проявен и от страна на йорданския крал Абдула II, който винаги е работил активно за задълбочаване на сътрудничеството и отличните взаимоотношения между Хашемитското кралство, България и държавите от ЕС.

Публикувано на 30.10.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни