Доц. Георги Кючуков в Куба: В интерес на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба

Facebook Twitter

Доц. Георги Кючуков, който е в Хавана, заедно с делегация от ПП АБВ, от  е категоричен, че е в интерес на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба, която в момента се явява неформален лидер на световното антиимпериалистическо движение.

„Това неминуемо би довело до създаване на по-тесни взаимоотношения с десетки държави, поддържащи тази линия с последващи политически и икономически ползи за страната ни. Би било разумно в кратки срокове парламентарна делегация да посети Куба за срещи и разговори с ръководството на парламента и правителството. Това би допринесло за разширяване обхвата на нашите международни връзки със значителни ползи за страната ни. Време е да покажем, че имаме самостоятелна външна политика, насочена изцяло към интересите на България“, каза доц. Кучуков.

Делегация на ПП АБВ в състав Любомира Ганчева, зам.- председател на партията, доц. Георги Кючуков, отговорник за външнополитическите връзки и Пламена Заячка, лидер на АБВ-Младежи се намира в Република Куба с за участие в антиимпериалистически форум „За солидарност, за демокрация и срещу неолиберализма”. Форумът събира делегации от над 90 държави с повече от 1300 делегати. В него присъстват представители от цял свят, включително от страни от ЕС и САЩ. Обсъждат се важни въпроси, касаещи международната солидарност, ненамесата във вътрешните работи на суверенните държави, правата на трудещите се и опасностите от неолиберализма в глобалния свят. Приеха се декларации за солидарност с развиващите се страни и тези, обект на агресивни посегателства. Делегацията на ПП АБВ е първата от нашата страна, която участва в подобен форум, което беше оценено много положително от домакините. Предстоят срещи с партийни и младежки организации, както и с Кубинското движение за мир.

Публикувано на 03.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни