Доц. Георги Кючуков в Куба: В интерес на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба

Facebook Twitter

Доц. Георги Кючуков, който е в Хавана, заедно с делегация от ПП АБВ, от  е категоричен, че е в интерес на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба, която в момента се явява неформален лидер на световното антиимпериалистическо движение.

„Това неминуемо би довело до създаване на по-тесни взаимоотношения с десетки държави, поддържащи тази линия с последващи политически и икономически ползи за страната ни. Би било разумно в кратки срокове парламентарна делегация да посети Куба за срещи и разговори с ръководството на парламента и правителството. Това би допринесло за разширяване обхвата на нашите международни връзки със значителни ползи за страната ни. Време е да покажем, че имаме самостоятелна външна политика, насочена изцяло към интересите на България“, каза доц. Кучуков.

Делегация на ПП АБВ в състав Любомира Ганчева, зам.- председател на партията, доц. Георги Кючуков, отговорник за външнополитическите връзки и Пламена Заячка, лидер на АБВ-Младежи се намира в Република Куба с за участие в антиимпериалистически форум „За солидарност, за демокрация и срещу неолиберализма”. Форумът събира делегации от над 90 държави с повече от 1300 делегати. В него присъстват представители от цял свят, включително от страни от ЕС и САЩ. Обсъждат се важни въпроси, касаещи международната солидарност, ненамесата във вътрешните работи на суверенните държави, правата на трудещите се и опасностите от неолиберализма в глобалния свят. Приеха се декларации за солидарност с развиващите се страни и тези, обект на агресивни посегателства. Делегацията на ПП АБВ е първата от нашата страна, която участва в подобен форум, което беше оценено много положително от домакините. Предстоят срещи с партийни и младежки организации, както и с Кубинското движение за мир.

Публикувано на 03.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни