Румен Петков отчете повече от 30 избрани кандидат-кметове на АБВ и с подкрепата на АБВ, над 100 общински съветници, 50 кметове на кметства. Обвини ЦИК в грубо погазване на закона

Facebook Twitter

Повече от 30 са избраните кандидат-кметове на АБВ и с подкрепата на АБВ. Партията е с избрани повече от 100 общински съветници и няма регион без солидно присъствие на АБВ. Това каза пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. АБВ има близо 50 кметове на кметства, около 10, кандидатирани от АБВ и малко повече от 30 с коалиционно участие с водещо място на АБВ.

„Това не може да не ни прави доволни в изборния резултат. Имаме избрани повече от 100 общински съветници, близо 40 от тях са от самостоятелни листи и това не може да не ни прави доволни от изборния резултат“.

Петков определи изборния резултат в София, Пловдив, Стара Загора град и Бургас като много тежък и лош.

Пред медиите Румен Петков заяви, че обвинява ЦИК в грубо погазване на закона. Той посочи серия от случаи партията сезира главния прокурор, ръководителя на представителството на ЕК и ръководителя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

„Три групи нарушения сме представили. На 23 миналия месец е сезирана ЦИК, още не се е произнесла. Първо, грубо нарушаване на изборния закон и агитиране от кандидат за кмет на територията на военно поделение. ЦИК участва в манипулирането на изборния процес. Кандидат за кмет в кметство Тъжа, община Павел баня, има влязла в сила осъдителна присъда лишаване от свобода за срок от три години. ЦИК го регистрира в нарушение на закона. ЦИК е съучастник в престъпление. Кандидат за кмет, народен представител, мачка медии, мачка ваши колеги. ЦИК е сезирана със съответните информационни масиви - никаква реакция. Това са неща, които българските граждани трябва да знаят. Където ГЕРБ нарушават закона за отбраната и въоръжените сили и ЦИК не се произнася. Нещата вървят натам, където ВМРО мачка медии, ЦИК не се произнася“. Петков съобщи, че АБВ ще внесе в прокуратурата и сигнал за побой и заплахи в село Ярджиловци.

Румен Петков също изрази съмнение в обявения резултат на първи тур в София и Бургас.

„Имам достатъчно основания. Не вярвам в резултата за общински съветници, който беше обявен за ПП АБВ. Твърдя, че много от отчетените резултати не отговарят в това число на преференциите. На предните избори показахме протоколи, в които е видно, че АБВ има 20 преференции, отчитат 2 гласа. Смея да твърдя, че беше извършена кражба на гласове и в Плевен. За съжаление с това си поведение ЦИК остави въпроси.

В контекста на начина, по който се проведе предизборната кампания, Петков заяви също, че директорът на ОДМВР-Плевен трябва да си подаде оставката или да му бъде поискана.

„Искам с много голяма болка и съжаление да кажа, че, по мои наблюдения, Областната дирекция на МВР в Плевен участва в изборите. И то по един много грозен начин. Отговорността я носи директорът на Областната дирекция. Човек, който аз познавам, който съм уважавал до четвъртък, но те надминаха себе си. Казвам го с голяма болка. Областната дирекция на МВР участва много активно с арести, налагане на страх.

 

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни