Румен Петков: ПП АБВ постигна силни резултати в много общини. Нямаме регион без солидно присъствие

Facebook Twitter

ПП АБВ постигна силни резултати в много общини. Нямаме регион без солидно присъствие. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и подчерта, че двама от районните кметове в София с подкрепата на АБВ бяха избрани още на първи тур - кметът на „Изгрев“ д-р Делян Георгиев и независимият кандидат на община Панчарево Николай Гюров.

На пресконференция той представи част от избраните кметова не АБВ.

„Владимир Маринов го познавате, зам.-председател на партията, беше водач на листата в община Родопи. Г-н Иван Аспарухов, добре известен на вас, дългогодишен кмет на Мездра. Много тежка, трудна кампания и много убедителна победа, много силно представяне въобще във Врачанския регион. Спечелихме кмет на община Роман, кметовете на големите села. Най-младият ни кмет Стойно Чачов, втори мандат кмет на Община Стрелча, в тежка ситуация беше подложен и Петър Паунов, кмет на община Батак. Той е по-скромен, избрахме го на първи тур с 54%“.

Владимир Маринов прогнозира началото на края на ГЕРБ, което започва от вчера.

„Първо, няма как да не благодаря на всички хора, които застанаха зад нашите кандидати. За мен има две тенденции, които трябва да бъдат отчетени. Като гледам телевизиите, след първия тур и от тази сутрин и снощи, след приключване на изборния ден и като гледам представителите на партия ГЕРБ, ми се струва, че живеем в различни държави“. Според Маринов ГЕРБ в много общини, населени места отстъпва и то по категоричен начин. „Има цели области, в които общините на ГЕРБ са наполовина като бройка. Великите отчети за непобедимата партия започват да рухват. Има още една тенденция, която вероятно в друга централа също трябва да се зададе този въпрос. Нашите наблюдения показват яростна и категорична подкрепа от страна на ДПС за кандидатите на ГЕРБ в страната. Вероятно има причини това да е така, но нека да бъдат така добри да говорят все още десет години за тройната коалиция, а да отговарят тази подкрепа с цената на какво е“. Маринов посочи, че АБВ е опровергала най-смелите очаквания на доброжелателите си, че изчезва. „Ние не само, че не изчезваме, а се връщаме и получаваме това, което заслужаваме“. Той апелира към левите сили в страната да погледнат много внимателно резултатите от тези избори и да направят приличен и задълбочен прочит на това, което се е случило. „Най-накрая да разберат, че там, където успяхме да се явим в коалиционни формати, левицата победи“.

Ще продължим така, както сме работили досега, каза кметът на Батак Петър Паунов. Той благодари на жителите на община Батак за подкрепата. „Ще продължим да го правим нашия град още по-красив и по-приветлив, за да може както за жителите на града ни, така и за всички гости, да бъде още по-приятно и да бъде още по-посещаван град“.

Избраният за втори мандат кмет на Стрелча Стойно Чачов съобщи пред медиите, че общински съветник на АБВ в Стрелча е бил пребит снощи.

„Искам да благодаря на всички разумни, трезвомислещи мои съграждани, които не се поддадоха на натиск, на цялата тази помия, която се изсипа в снощните избори. Защо акцентирам върху това. Моите думи се припокриват с факта, който се случи в края на изборната нощ. За съжаление вместо да си говорим за хубави неща, искам да акцентираме върху един случай на побой на един наш общински съветник, който беше причакан в малките часове на нощта и беше пребит. Какво ще се случи оттук нататък, разбира се, компетентните органи трябва да се сезират“. Чочов благодари на своите съграждани за разума, който са проявили. „Трябва да бъдат убедени, че оттук нататък новото ръководство ще направи всичко възможно Стрелча да стане един по-добър град за живеене“.

Новоизбраният кмет на Мездра Иван Аспарухов, който има четири предишни мандата зад гърба си, изрази съмнение в коректността на изборните резултати на местния вот като цяло и извършени манипулации по технологията на вота. Той е категоричен, че в Изборния закон трябва да бъдат извършени серия от поправки, една от които е тази да се даде възможност жителите на населени места с до 100 човека да могат да избират кмета си, как  то и да бъде въведена практиката на активно записване за избори. Той благодари на съгражданите си за поредния мандат гласувано доверие.   

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни