Румен Петков: Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник

Facebook Twitter

Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Има две конкретни случки, по които съм сезирал прокуратурата и тя трябва да се произнесе. Първият случай е с възлагането на ремонтите и възстановяване на летателния режим на самолетите L 39. Срокът за изпълнение на договора изтече на 19 септември. Аз твърдя, че половината от ремонтираните двигатели вече са дали дефект, преди да бъдат монтирани на самолета. Продължавам да твърдя, разполагам с документи и се надявам прокуратурата да реагира. Документи, които показват, че процедурата е опорочена и че е възложена на фирма, която не може да я изпълни и на тази фирма на другия ден са преведени 8 млн. лв. авансово. Обвинявам председателя на комисията по отбрана ген. Константин Попов в съучастие с мълчанието си. Ремонтът се прави от нелицензиран завод в Украйна. Чешката страна, която е собственик на завода производител сезира НАТО“, заяви Петков.

Вторият случай е с ремонта и възстановяването на самолетите Су – 25, посочи Петков. При декларирана готовност от руска страна да ангажира „Авионамс“, българският министър на отбраната възлага действията на Беларус. И не натоварваме нашия военно-промишлен комплекс“.

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни