Румен Петков: Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник

Facebook Twitter

Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Има две конкретни случки, по които съм сезирал прокуратурата и тя трябва да се произнесе. Първият случай е с възлагането на ремонтите и възстановяване на летателния режим на самолетите L 39. Срокът за изпълнение на договора изтече на 19 септември. Аз твърдя, че половината от ремонтираните двигатели вече са дали дефект, преди да бъдат монтирани на самолета. Продължавам да твърдя, разполагам с документи и се надявам прокуратурата да реагира. Документи, които показват, че процедурата е опорочена и че е възложена на фирма, която не може да я изпълни и на тази фирма на другия ден са преведени 8 млн. лв. авансово. Обвинявам председателя на комисията по отбрана ген. Константин Попов в съучастие с мълчанието си. Ремонтът се прави от нелицензиран завод в Украйна. Чешката страна, която е собственик на завода производител сезира НАТО“, заяви Петков.

Вторият случай е с ремонта и възстановяването на самолетите Су – 25, посочи Петков. При декларирана готовност от руска страна да ангажира „Авионамс“, българският министър на отбраната възлага действията на Беларус. И не натоварваме нашия военно-промишлен комплекс“.

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни