Румен Петков: Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник

Facebook Twitter

Сезирах прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната за ВВС – ако тя не предприеме действия, е мълчалив съучастник. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Има две конкретни случки, по които съм сезирал прокуратурата и тя трябва да се произнесе. Първият случай е с възлагането на ремонтите и възстановяване на летателния режим на самолетите L 39. Срокът за изпълнение на договора изтече на 19 септември. Аз твърдя, че половината от ремонтираните двигатели вече са дали дефект, преди да бъдат монтирани на самолета. Продължавам да твърдя, разполагам с документи и се надявам прокуратурата да реагира. Документи, които показват, че процедурата е опорочена и че е възложена на фирма, която не може да я изпълни и на тази фирма на другия ден са преведени 8 млн. лв. авансово. Обвинявам председателя на комисията по отбрана ген. Константин Попов в съучастие с мълчанието си. Ремонтът се прави от нелицензиран завод в Украйна. Чешката страна, която е собственик на завода производител сезира НАТО“, заяви Петков.

Вторият случай е с ремонта и възстановяването на самолетите Су – 25, посочи Петков. При декларирана готовност от руска страна да ангажира „Авионамс“, българският министър на отбраната възлага действията на Беларус. И не натоварваме нашия военно-промишлен комплекс“.

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни