АБВ-Младежи в Хавана: Куба е правилното място да направим обратен завой и да поемем по пътя на разума 

Facebook Twitter

Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка изнесе доклад пред делегатите на международен форум в Хавана, посветен на солидарност с Куба. В панел "Младежта: стратегии и приемственост в борбите" тя заяви, че най-важната битка за младите хора е да осигурят своето бъдеще, а това може да стане само като се продължи борбата за мир. Куба е правилното място да направим обратен завой и да поемем по пътя на решаването на международните проблеми чрез диалог, базиран на взаимно уважение и равенство. Ситуацията в света е изключително опасна, цялата система на международни отношения е подкопана - развалят се договори, нарушава се международното право, налагат се едностранни санкции. Днес, 57 години след Кубинската ракетна криза, сме по-близо до ядрена война.

Зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева припомни на участниците във форума, че младите хора винаги са били движеща сила в борбите за свобода, те не са не проблема, а решението. По думите й в днешно време основната борба, която следва да водят, е за свобода, справедливост и мир. Ганчева изрази увереност, че със своята енергия и чувство за справедливост младите хора от цял свят ще обединят усилията си и ще постигнат резултат не в близко бъдеще, а още утре.

 

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ на АБВ-Младежи относно избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

АБВ България

Херо, мълчи си!

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни