АБВ-Младежи в Хавана: Куба е правилното място да направим обратен завой и да поемем по пътя на разума 

Facebook Twitter

Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка изнесе доклад пред делегатите на международен форум в Хавана, посветен на солидарност с Куба. В панел "Младежта: стратегии и приемственост в борбите" тя заяви, че най-важната битка за младите хора е да осигурят своето бъдеще, а това може да стане само като се продължи борбата за мир. Куба е правилното място да направим обратен завой и да поемем по пътя на решаването на международните проблеми чрез диалог, базиран на взаимно уважение и равенство. Ситуацията в света е изключително опасна, цялата система на международни отношения е подкопана - развалят се договори, нарушава се международното право, налагат се едностранни санкции. Днес, 57 години след Кубинската ракетна криза, сме по-близо до ядрена война.

Зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева припомни на участниците във форума, че младите хора винаги са били движеща сила в борбите за свобода, те не са не проблема, а решението. По думите й в днешно време основната борба, която следва да водят, е за свобода, справедливост и мир. Ганчева изрази увереност, че със своята енергия и чувство за справедливост младите хора от цял свят ще обединят усилията си и ще постигнат резултат не в близко бъдеще, а още утре.

 

Публикувано на 04.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино




© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни