АБВ-Младежи и Кубинската младежка комунистическа организация стартираха сътрудничество

Facebook Twitter

Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка проведе среща с ръководството на Кубинската младежката комунистическа организация в Хавана. Заедно с представителя на ръководството на Кубинската комунистическа партия с ресор "Младежки дейности" Янара Домингез обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете организации. Домингез сподели, че за първи път тяхната партия прави такава покана и е щастлива, че отношенията между партиите започват от младите.

Двете подчертаха важната роля на младите хора в борбата за солидарност. Заячка акцентира върху дейността на АБВ-Младежи със страните от БРИКС и необходимостта от засилване на връзките с Куба и държавите от Латинска Америка.

АБВ-Младежи получиха покана за предстоящия конгрес на кубинската младежка организация и планират размяна на делегации и съвместни инициативи.

На срещата присъстваха и ръководителят на международния отдел на Съюза на младите комунисти – Суниел Кордеро и предходния председател на младежката организация на АБВ - Любомира Ганчева. На края на срещата зам.-председателят подчерта, че началото на работните срещи на различни нива в партиите бе поставено от среща между ръководствата на младежките организации като признание за важността на младите в партийните структури.

 

Публикувано на 05.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни