Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата в Москва „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала "Манеж" в Москва. Експозицията е посветена на годишнината от победата във Втората световна война. Председателят на ПП АБВ е член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма , който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни.

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, Директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември следващата година да бъде представена специална тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана за събитието ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Централната изложбена зала "Манеж" е представителната зала на Москва, това е мястото, където президентът Георги  Първанов по време на една от визитите си в Москва, обсъди с президента Путин българо-руските икономически взаимоотношения.

Публикувано на 05.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков е в Багдад, където се срещна със завършили в България иракски студенти

АБВ България

Румен Петков се срещна в Багдад с председателя на партията за национален диалог „Ал-хиуар Ал-уатани д-р Салех Ал-Мотлег

АБВ България

Румен Петков е в Ирак, където се срещна със зам.-председателя на иракската парламентарно представена политическа сила „Ал-Уатани“ Хасан Шуерд Хамдани

АБВ България

Румен Петков: Скъпи чуждестранни инвеститори, вижте Борисов какво ви осигурява

АБВ България

Патриотичен грабеж от българския народ, BILLо то и чрез Българската армия


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни