Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата в Москва „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала "Манеж" в Москва. Експозицията е посветена на годишнината от победата във Втората световна война. Председателят на ПП АБВ е член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма , който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни.

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, Директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември следващата година да бъде представена специална тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана за събитието ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Централната изложбена зала "Манеж" е представителната зала на Москва, това е мястото, където президентът Георги  Първанов по време на една от визитите си в Москва, обсъди с президента Путин българо-руските икономически взаимоотношения.

Публикувано на 05.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни