Като институционален провал на ЦИК определи организацията и провеждането на изборите председателят на ПП АБВ Румен Петков

Facebook Twitter

Институционален провал на ЦИК. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков определи организацията и провеждането на изборите.  Пред медиите той уточни, че тази оценка не означава неприемане на изборния резултат от страна на АБВ. Петков припомни,, че партията отдавна настоява за категорични промени в нормативната уредба.

„Не може кмет на община да бъде избиран с гласовете на по-малко от 50% от участвалите в изборния процес. Имаме такива около 15 общини в България и на първо място София. Настояваме за въвеждане на машинно гласуване. Не знам дали си даваме сметка за абсурда, в който имаме закон, който разпорежда въвеждането на машинно гласуване и да излезе ЦИК и да кажат, че не са имали време и затова няма да има. Оставям настрана безумните пари, които се хвърлиха и в портмонетата, в които влязоха, не всички разбира се да докараме едни машини и след това да ги върнем“.

Петков отново подчерта, че за провеждане на екзит пол в изборния ден трябва да се въведат санкции, тъй като това е откровен инструмент за манипулация.

„Считаме, че за да не бъде манипулиран нормалния избирател, немотивирания с натиск, немотивирания с пари избирател, екзит пол-ът или трябва да бъде забранен, или санкцията при разлика повече от 2 – 2,5  процента от крайния резултат и обявявания през деня, санкцията да бъде повече от 500 000 лева. Не направим ли тази мярка, имаме една неголяма, но добре платена група сънародници, подвизаващи се като социолози, които са изключително богати хора. Не се ли вземат мерки този процес да се спре, изборната манипулация ще продължи да се разширява“, коментира Румен Петков.

Публикувано на 10.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни