Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията

Facebook Twitter

За да се спре тази децентрализацията и изтичане на хора от регионите, държавата трябва да поеме ангажимента да защити своите съграждани и те да останат да живеят и да се трудят в Република България, заяви пред медиите кметът на община Стрелча и член на НС на ПП АБВ Стойно Чачов. Той е категоричен, че тази намеса трябва да бъде много голяма, осезаема и бърза.

„Ако наистина се милее за нашите граждани и демографския срив. Ако веригата се скъса на едно място, тя се къса навсякъде. Мисля, че държавата може да поеме тази тежест. В безплатните детски ясли и градини трябва да се намеси държавата. Общините трябва да формират един бюджет и трябва да обхванат много дейности. Със сигурност за тези четири години ние успяхме да задържим хора (в община Стрелча), защото за мен това е от най-важните места не само на местно ниво. Това трябва да бъде и държавна политика. Преди няколко години един от директорите на едно от училищата в града дойде при мен с тревожната новина, че трябвало да се намерят едно или две деца, за да се запълни една паралелка. Ако това се беше случило, трябваше да се съкратят двама учители – доказани специалисти, уважавани в града. Ако не се набляга на аспекта да се задържат младите хора в градовете и селата, ние сме пред угрозата да нямаме и квалифицирани кадри, защото съкращаването на тези учители означава те да си търсят поприще на друго място“, каза Стойно Чачов.

Публикувано на 10.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни