Румен Петков по Канал 3: Пошло, грозно и непочтено е хора като Христо Иванов да протестират срещу избора на прокурор

Facebook Twitter

Те правят обратни завои в политиката със завидна лекота, на който биха завидели и Лауда, и Шумахер, каза лидерът на АБВ

Забравяме, че те, които заложиха този проблем, някак си искат да оглавят един протест, без много ясно да артикулират защо точно протестират. Те протестират срещу един кандидат, срещу това, че министърът на правосъдието не предложил вариант. Но когато ти си предпоставил капсулирането на съдебната, на прокурорската квота, днес точно хора като Христо Иванов и останалите да протестират срещу това, е пошло, грозно и изключително непочтено. Съжалявам, че там има честни хора, но те допускат да бъдат яхнати по един циничен начин, на който са способни гореспоменатите. Така лидерът на АБВ Румен Петков обобщи в "Офанзива с Любо Огнянов" действията на протестърите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. 

"Когато от АБВ предлагахме ВСС да се председателства на ротационен принцип, това бе отхвърлено от същите тези, които протестират сега. Защо трябваше да капсулираме прокурорската квота, защо да изолираме съдийската квота? Нека да не забравяме какво сме си причинили сами, какво са ни причинили тези хора, и когато следващия път се изправим пред избор, не да тичаме към микрофона, защото някой от тях сякаш ги държи живи това, че мразят прокурора", продължи Румен Петков.

По думите му е "много е лошо, когато в политиката се правят обратни завои, какъвто е случаят с т. нар. протестъри". "Те правят обратен завой със завидна лекота, на който биха завидели и Лауда, и Шумахер".

Румен Петков изрази изненада, че президентът Румен Радев е рецидивирал отношението си към съдебната власт като не подписа указа за избора на Иван Гешев. "Той върна и избора на председателя на ВАС Георги Чолаков, и от това съдебната власт губи престижа си", смята Румен Петков.

"Аз неслучайно говорих за това изключително непочтено поведение, очевидно че има натрупано недоверие към съдебната система, и ако живееш обществено и политически само с омраза към системата, това е и грабеж на обществено недоволство. За съжаление сме много последователни в забравянето - говорим за преди 3 г., не за византийското, не за турското робство - и когато даваме подкрепата си за този хора, големият шамар го бием на себе си. Защото виждаме техните доволни физиономии по екраните", припомни Румен Петков.

Той призна, че за пръв път в живота си на балотажа на Местни избори 2019 в столичния район "Стрелбище" е гласувал "против" - срещу кандидата на ГЕРБ, за конкурента му от ДБ. "Колкото и пъти да ми го повтаряте, вярвайте ми, че го преживявам всеки миг. Казвам го със съжаление към себе си - това бе първият и се надявам да бъде последният път в живота ми, в който съм  гласувал "против". Аз съм позитивен човек, винаги съм предпочитал каузата "за", но в случая на балотажа в "Стрелбище" този път гласувах против - срещу ГЕРБ. Казвам го със съжаление, но считам, че за съжаление, обстановката в страната е толкова отровена, че не сме малко хората, които гласуваха не "за", а "против". Казвам го честно и наистина със самосъжаление", откровен бе Румен Петков.

"Преживявам го, вярвайте ми - като гледам с какъв ентусиазъм се гаврите с мен, и като знам, че съм си го заслужил, представете си как съм се чувствал! Аз съм политически отговорен човек, направих го, и няма да си го простя за себе си. Но този тип политическо поведение отблъсва почтените хора и от политиката, и от изборния процес.

И това показва недоброто състоянието на левицата и още тази седмица ще предложим на фондация "Фридрих Еберт" за започване на сериозни дискусии за развитието на лявото. Бъдещето е на консолидацията на левицата, тогава обществото ще даде на ГЕРБ това, което ГЕРБ заслужава да получи", каза лидерът на АБВ.

За утрешния пленум на БСП, на който се предлага да се обсъжда оставката на лидера Корнелия Нинова бившият член на социалистическата партия каза: "Аз не съм в БСП по причини и от такъв характер, защото БСП си позволи да излъже обществото за много сериозни теми през годините и там пряк водещ бе точно Сергей Станишев. Утрешният пленум си е на БСП и не съм аз този, който да им давам съвети, не е прилично. 

Но си мисля, че сега точно да се търсят оставки в БСП няма да е полезно за самата партия. Знае се, че съм от критиците на Нинова и го казвам съвършено ясно - ако БСП влезе в този дебат, ще изтърве престъпленията, които се вършат в Министерство на отбраната с ремонтите на самолети, в Министерство на енергетиката, и това ще е контрапродуктивно", изброи Румен Петков.

 

Публикувано на 16.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков се срещна с Н. пр. проф. Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България

АБВ България

Румен Петков в Студио Actualno: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва (ВИДЕО)

АБВ България

Пламена Заячка пред osnmedia.ru: США аукнулось насилие, которым они насаждали демократию

АБВ България

На годишното си събрание АБВ-София очерта плановете си в краткосрочен и средносрочен план

АБВ България

Румен Петков по bTV: Бойко Борисов се гаври със здравния си министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни