Любомира Ганчева: Налице е липса каквато и да било визия за управлението на държавата

Facebook Twitter

Налице е пълно неразбиране за проблема с фалшивите болнични – как идва той и, че всъщност той е отражение на неспособността на държавата да се справи с контрола на обществените дейности. Така зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева коментира актуалния до днес въпрос с предложението първия ден от отпуска по болест да не се заплаща от работодателя.

„Не може по този начин да се променя система, която е свързана с всички работещи в България, да бъде променяна „на коляно“ между първо и второ четене, без оценка и анализ как точно една мярка ще промени един проблем“. Ганчева посочи, че този случай е нагледен пример за това как има един добър цар и едни лоши пъдари и отново нашият премиер, целият в бяло, спря едно поредно безумие.   

„Кой точно от коалиционните партньори ще поеме отговорност за това, че правителството излезе в национален ефир и обяви, че милион и българи лъжат и крадат. Кой в България най-много взема фалшиви болнични. Неспособността да се управлява системата не означава че 2.5 милиона българи, които работят, автоматично трябва да бъдат наричани крадци и измамници“.

Ганчева е категорична, че ПП АБВ не счита казуса с фалшивите болнични за приключен. Тя добави, че най-голяма тенденция в тази посока е в държавната администрация, където са удобно настанени активистите на управляващите партии. В този смисъл партията, по правото на Закона за достъп до обществена информация, ще изиска справка за това колко болнични се вземат в държавната администрация и държавните компании.

Казусът с вторите пенсии само потвърждава факта, че липсва каквато и да било визия за управлението на държавата, посочи Любомира Ганчева. 

„Управляващите направиха математическо откритие, като доказаха, че 2 е по-малко от 1. Името „втора пенсия“ е подвеждащо, защото реформата е започнала 2002 г. А първите „жертви“ ще са жени, които се пенсионират през 2021 г. – 17 000 на брой. Това, че едва днес излизат първите разчети. Абсурдна е тази липса на прогнозируемост, да няма логичен анализ и още по-абсурдно е никой да не понесе вина. 20 години след като на всеки роден след 1960 г. се удържат вноски, имаме разчети какви пенсии да очакваме -  25% от хора ще получават пожизнена пенсия – в размер на 37,5  до 165 лв./месец; 55% от хората ще имат разсрочено плащане; 20% ще имат еднократно плащане;

Любомира Ганчева посочи, че и двата случая са пример за обида на българския народ, липсата на персонална политическа отговорност от авторите на безумни решения и срив на доверие в системата.

Под същия знаменател зам.-председателят на АБВ постави и енергийните теми за България. Като пример Ганчева посочи последните новини в тази посока.

„Тъй като България не успя да постигне ангажимента за втора тръба на „Турски поток, която да тръгне от 1 януари 2020, „Газпром“ се  видяха принудени да удължат договора си с украинската компания с още една година“.

В тази ситуация Ганчева смята, че държавата ни е била използвана да не спази ангажиментите си по втората тръба на газопровода. Тя попита кой ще понесе отговорността за финансовите загуби за България.

 

Публикувано на 19.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пред ФОКУС:: Забавянето на „Турски поток“ и интерконектора Гърция – България е провал на кабинета „Борисов“

АБВ България

Румен Петков: България вероятно е единствената държава в Европа, която няма договорена цена за газ и това държи в абсолютна неизвестност бизнеса и бита

АБВ България

ПП АБВ в официално писмо зададе ключови въпроси на „Булгартрансгаз“ по газовите доставки и строежа на газовата инфраструктура в България по втората тръба на „Турски поток“

АБВ България

Румен Петков настоя да бъде преразгледано назначаването на Филип Димитров на позицията заместник-председател на Венецианската комисия

АБВ България

Книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” беше представена в София


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни