Румен Петков: Ръководството на „Булгаргаз“ трябва да бъде отстранено на часа

Facebook Twitter

Обвиняваме ръководството на „Булгаргаз“ и считаме, че трябва да бъде отстранено на часа за това, че обслужва тясно корпоративни интереси за сметка на интересите на българките индустрия и бит, заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той обясни, че ръководството на „Булгаргаз“ е внесло втечнен газ чрез две компании-посредници, като едната от тях е била тясно обвързана с основния акционер и председател на Надзорния съвет на „Българско-американска кредитна банка“ Цветелина Бориславова, като цената на газа е била запазена практически същата като тази при внос от „Газпром“.

„Беше ударен имиджа на САЩ, правителството го направи съвсем съзнателно, за да могат да крадат определени наши сънародници, защото втечненият газ на Гърция струваше 13 евро, те го доставиха в България на стойност 21-22 евро, тоест съвършено близко до това, което купуваме от „Газпром“ и това е престъпление към българската икономика и бит, което става със съучастието на министър-председателя“.

Петков коментира и предстоящото посещение на премиера в САЩ. По думите му, то се дължи изцяло на двата милиарда, които „мощната“ българска икономика и бит предоставиха на САЩ за едни самолети, които някога и някъде ще получим.

„Много искаме да вярваме, че резултатът от срещата няма да е разгром за българската енергетика. След всички предварителни анонси за енергийните ни взаимоотношения, ние бяхме първите, които приветствахме декларираното намерение от страна на „Дженеръл Електрик“ за участие в реализацията на проекта „Белене“, те са стратегически партньор не само за „Росатом“, а и за България и участието им в „Белене“ му дава съвсем различна тежест“, добави още той.

Петков изрази и надежда на срещата Борисов-Тръмп българският премиер да защити българския интерес.

Публикувано на 19.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Площадът не е място за политическа бащиния

АБВ България

Любомира Ганчева: Защо министър Петкова не изпълнява ангажиментите си?

АБВ България

Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между  България и Хашемитското кралство

АБВ България

АБВ поздрави „Локомотив Пловдив“ и ЦСКА за отличното им представяне на Втория квалификационен кръг на Лига Европа

АБВ България

Румен Петков за случаите, прославили "Новичок"


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни