Първият от поредица семинари с участието на представители на ПП АБВ в органите на местното самоуправление проведе партията в Плевен

Facebook Twitter

Първият от поредица семинари с участието на представители на ПП АБВ в органите на местното самоуправление проведе партията в Плевен, където се събраха кметове на населени места, общински съветници и кметове на общини. Основните анализи бяха насочени към оценката на изборното законодателство и необходимостта от стартиране на дебати веднага, които да доведат до внасянето в НС на продукти, които да позволят до края на сесията на парламента да бъдат приети сериозни и солидни нормативи, създаващи предпоставки и условия за провеждане на почтени парламентарни, местни и президентски избори, посочи председателят на ПП АБВ Румен Петков. Пред медиите той коментира, че в противен случай внушението у гражданите за обреченост на изборния резултат. През следващата седмица ПП АБВ ще представи своите предложения за промени в организацията и провеждане на изборите на вниманието на ръководството на парламента, на президентството и парламентарно представените политически сили.

„В сегашния си вид изборното законодателство дискредитира изборния процес, поставя под съмнение обявения изборен резултат и оставя нелегитимни избраните органи и с тежки съмнения за манипулиране“, посочи Румен Петков.  

Кметът на Мездра Иван Аспарухов, който има четири мандата зад гърба си, подчерта необходимостта от насочване на усилията по размразяване на процеса на  децентрализация на местната  власт. За целта е много важно държавата да регламентира финансовите си ангажименти към общините. Всичко останало е начин на държането на общините във финансова зависимост и подчинение, добави Аспарухов. Той каза също, че АБВ ще инициира създаването на Граждански съвети по места – структури с активно участие в местните органи на самоуправление, с конкретни дейности и инициативи и с роля на коректив на властта.

Публикувано на 23.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ: България незабавно да отмени договора за F-16 и да насочи 2.5 млрд. за справяне с кризата

АБВ България

АБВ-Младежи, с отворено писмо до институции на ЕС, призовават за деполитизиране на пандемията и солидарност, вместо санкции. Канят други младежки организации да се присъединят

АБВ България

Румен Петков дари на Светия синод писмо, подписано преди повече от век и половина от екзарх Йосиф

АБВ България

ПП АБВ с писма до държавните институции с призив за солидарност

АБВ България

ПОЗИЦИЯ – ПП АБВ с призив за солидарност в дните на криза


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни