ПП АБВ и Александър Паунов, председател на ПГ за приятелство България-Куба, очертаха конкретни действия за възобновяването на отношенията между двете държави

Facebook Twitter

Иницииране на незабавна организация за посещение на парламентарна делегация в Куба, председателят на парламентарната група за приятелство с Куба да инициира декларация на Народното събрание за сваляне на санкциите срещу Куба и конкретни идеи, формулирани с помощта на АБВ, за отбелязване на 60-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Куба. Това са трите пункта, по които се постигна договореност,  след среща на представители на ръководството на ПП АБВ и Александър Паунов, председател на парламентарната група за приятелство България-Куба, съобщи пред журналисти доц. Георги Кючуков, член на ИБ на ПП АБВ.

Доц. Кючуков посочи, че всички тези действия са въпрос на дипломатически етикет и взаимоотношения – преди повече от 7 години държавата ни беше посетена от кубинска делегация на най-високо ниво, ангажимент на България е да върне визитата, за да покаже воля за отношения между двата парламента.

Александър Паунов благодари на АБВ за поканата и изрази съгласие с необходимостта от възобновяване на отношенията с Куба на различни равнища. Той пое ангажимент официално посещение от българска страна в Куба да се реализира в началото на следващата година. Той заяви готовност за декларация от групата за приятелство България-Куба, която да бъде внесена в парламента. По повод събитията по отбелязване на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Куба, със съдействието на председателят на ПП АБВ Румен Петков, ще бъде изготвен проектоплан, който да бъде представен пред групата за приятелство България-Куба.  

Публикувано на 26.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

75 години от разгрома на фашизма

АБВ България

За съотношението „национална сигурност“ VS „трансатлантически рекет“

АБВ България

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Москва, където посети храма „Успенски събор“

АБВ България

Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи

АБВ България

Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни