ПП АБВ и Александър Паунов, председател на ПГ за приятелство България-Куба, очертаха конкретни действия за възобновяването на отношенията между двете държави

Facebook Twitter

Иницииране на незабавна организация за посещение на парламентарна делегация в Куба, председателят на парламентарната група за приятелство с Куба да инициира декларация на Народното събрание за сваляне на санкциите срещу Куба и конкретни идеи, формулирани с помощта на АБВ, за отбелязване на 60-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Куба. Това са трите пункта, по които се постигна договореност,  след среща на представители на ръководството на ПП АБВ и Александър Паунов, председател на парламентарната група за приятелство България-Куба, съобщи пред журналисти доц. Георги Кючуков, член на ИБ на ПП АБВ.

Доц. Кючуков посочи, че всички тези действия са въпрос на дипломатически етикет и взаимоотношения – преди повече от 7 години държавата ни беше посетена от кубинска делегация на най-високо ниво, ангажимент на България е да върне визитата, за да покаже воля за отношения между двата парламента.

Александър Паунов благодари на АБВ за поканата и изрази съгласие с необходимостта от възобновяване на отношенията с Куба на различни равнища. Той пое ангажимент официално посещение от българска страна в Куба да се реализира в началото на следващата година. Той заяви готовност за декларация от групата за приятелство България-Куба, която да бъде внесена в парламента. По повод събитията по отбелязване на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Куба, със съдействието на председателят на ПП АБВ Румен Петков, ще бъде изготвен проектоплан, който да бъде представен пред групата за приятелство България-Куба.  

Публикувано на 26.11.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни