Румен Петков: Маските (пак) паднаха

Facebook Twitter

Винаги съм твърдял, че професионалното русофилство и русофобство, американофилство и американофобство е изключително грозно явление, силно ширещо се в някои политически кръгове в България. Тогава, когато ти е изгодно да обичаш Русия, за да получиш някакви дивиденти, да го правиш по безскрупулен начин. Тогава, когато портмонето (работодателят) биха желали да чуят, че мразиш Русия, да го правиш със същия ентусиазъм, е толкова грозно, колкото когато го правиш с Америка.  На Станишев (този Станишев) това му е стил на поведение, а Елена Йончева не изненада тези, които я познават.

Не е наша работа да даваме оценка на взаимоотношенията между Русия и Прибалтика от ’90-те години на миналия век. Още повече, вероятно някои наши близки биха се обърнали в г роба, ако видят как се намесваме сега.

Този цинизъм ще бъде добре видян от българския народ. Много е важно политическият носител на Станишев и на Йончева БСП да реагира адекватно, ако иска да запази част от достойнството си в международните отношения.

А, иначе, тези двамата са зависими от съвсем други фактори, не и от почтеността, не и от интересите на България и българския народ. Хубаво е когато тези неща се виждат и като дойде следващият път и пак паднат маските, специално на тях двамата, да не се правим на изненадани.

Публикувано на 01.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни