Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, бе на посещение в Плевен по инициатива на председателя на ПП АБВ Румен Петков

Facebook Twitter

Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, бе на посещение в Плевен по инициатива на председателя на ПП АБВ Румен Петков и със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник по отношенията с арабските страни.

В рамките на визитата консулът посети Медицинския университет, където се срещна с ръководството на учебното заведение. Д-р Бармауи се запозна със съвременните медицински технологии и учебните програми в различни направления, включително и с тези, които се преподават и на английски език. Медицинският университет в Плевен обучава студенти от над 40 различни държави. Ръководството на университета получи покана от д-р Бармауи за визита в столицата Аман, където пред представителните институции там да бъдат представени възможностите за обучение на йордански студенти, както и възможността за взаимодействие между двете държави в областта на здравеопазването.  

Н. Пр. д-р Хасан Бармауи се срещна и с кмета на Плевен Георг Спартански, където консулът представи проектомеморандум за побратимяване на Плевен с третия по големина град в Кралство Йордания – Зарка. Двата града в бъдеще ще се сътрудничат в различни направления, като икономика, култура, земеделие, туризъм, промишленост и образование. Споразумението се очаква да бъде подписано в началото на следващата година, след което се планира организирането на бизнес форум, като следваща стъпка на взаимодействие. На събитието, което ще е с подкрепата на ПП АБВ и председателя Румен Петков, ще бъде представен и пакет от инициативи от наша страна към йорданския бизнес, като фактор за увеличаването на търговското салдо на двете държави.

С усилията на почетния генерален консул, Плевен ще бъде деветият град у нас, който ще бъде побратимен с град в Хашемитско Кралство.

Публикувано на 05.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни