Румен Петков в Плевен: Бойко Борисов е виновен България да стане газовозависима държава

Facebook Twitter

Премиерът Борисов е виновен България да стане газовозависима държава. Това коментира пред медии в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков по повод вчерашните събития с обвинението на руския президент Владимир Путин, че България бави изграждането на "Турски поток" и отговорът на българския му колега Бойко Борисов.

„Февруари месец на тази година ние от АБВ сме предупредили, че „Турски поток” няма да бъде изграден в срок с темпото, в което го прави правителството и че с тези си действия правителството ще реализира най-големия провал на България - може да ни остави на 1 януари 2020 г. без газ. С вчерашното си изявление президентът Путин каза, че ние може да бъдем въобще извадени от газовата карта на Европа. И то, поради престъпните действия на дуета Станишев - Борисов”, посочи Румен Петков. И допълни, че изявлението на Владимир Путин - че ще търси южно решение, идва само да покаже, че сме изгубили 200 млн. лв. годишно транзитни такси с построяването на „Турски поток”. Петков уточни, че тези 14 млрд. куб метра, които Турция си доставя сега пряко от Русия, са минавали през България, а 10 млрд куб. метра, които трябва да транзитираме сега за Сърбия и нагоре ние сме на път да загубим, ако бъде построена южната връзка, с което губим още 100-150 млн. лв. транзитни такси. Т. е. Борисов нанася тежък удар върху бюджета и България става газовозависима държава, подчерта Румен Петков. Според него фразата на Борисов, че „Всеки може да ни заобикаля”, всъщност е манталитетът Борисов. „Него всички искат и го заобиколят – Фолксваген, Хюндай, инвеститорите които си изнесоха бизнеса от Варна в Румъния и т. н. Проблемът е, че така заобикалят България. И като ни заобиколят с газта освен, че ще загубим повече от 350 млн. лв. транзитни такси годишно, и трябва да знаем, че това го дължим изцяло на Борисов и неговия слугинаж на интересите на Украйна. Борисов обслужва натиска на чужди сили, които нямат нищо общо с българския държавен и обществен интерес”, категоричен е Петков.

 

Публикувано на 05.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни