Румен Петков по БНР: от 1-ви януари България няма да транзитира газ и за това е виновен Борисов, защото умишлено проваля обществената поръчка

Facebook Twitter

„Целувките с руския посланик са нещо различно от реалната политика в интерес на България, която очевидно заобикаля Борисов или Борисов заобикаля политиката… На 1-ви януари „Турски поток“ през България няма да има, а ние сме обявили положителни резултати“. Това каза пред БНР Румен Петков, председател на АБВ, в коментар по темата – има ли напрежение между България и Русия в предаването „Неделя 150“ по БНР.

По думите на Петков от 1-ви януари България няма да транзитира газ и за това е виновен Борисов, „защото умишлено проваля обществената поръчка“:

„България, която е учила е Европа на трансфер на газ, ще бъде заобиколена от всичко, благодарение на Бойко Борисов и Сергей Станишев. Борисов провали съзнателно тази процедура. Борисов обича еднакво и Путин, и Тръмп. България вече не е фактор, защото Станишев провали „Южен поток“, а Борисов го досъсипа и днес българската икономика и българският бит ще плащаме транзитна такса на Турция“.

Интервюто можете да чуете ТУК

 

Публикувано на 08.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни