Румен Петков за извънредното правителствено заседание: Това е само част от шоуто

Facebook Twitter

Извънредното правителствено заседание в събота е само част от шоуто. Защото имаше заседание на Министерски съвет три дни преди това и ще има и три дни след това. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите извънредното съботно събиране на правителството.

„Нищо не налагаше това да става точно в събота, освен гарантираното внимание на медиите и фактът, че министър-председателят ще има възможност да се изложи за пореден път. Той казва, че прави тези стъпка не заради българския гражданин, не заради българското общество и държава и тяхната потребност от справедливо правораздаване, а заради Венецианската конвенция, заради Европейската комисия“.

Петков коментира, че премиерът Борисов е далеч от България в съзнанието си и вчерашното предложение за създаване на независим прокурор, който да разследва главния такъв, е доказателство, че министър-председателят не се интересува от справедливостта, а само от имиджа си в европейските институции.

„Борисов сам каза, че го прави заради Венецианската и Европейската комисия, защото те ни натискали. Щом ни натискат, ето – Дани Кирилов да докладва, този исполин на правната мисъл. Разбираме, че тук става дума за нещо, което някой му е казал да го направи. Той не може да живее извън Варшавския договор или НАТО, за него няма значение. Той не може да живее извън СИВ или европейската общност. За Борисов няма значение, просто някой трябва да му го каже. Него не го интересува българина, него не го интересува усещането на българина за справедливост и това е изключително позорящ факт“.

Публикувано на 08.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни